منطقه 5 شهرداری تهران یکی از مناطق شهری تهران است که در شمال و شمال غرب کلانشهر تهران واقع شدهاست. منطقه 5 ، در شمال غربی شهر تهران قرار دارد. این منطقه از شمال به رشتهکوه البرز، از جنوب به بزرگراه شهید لشگری و میدان آزادی ، از شرق به بزرگراه اشرفی اصفهانی و بزرگراه محمدعلی جناح و منطقه ۲ شهر تهران در مجاورت طرشت و ستارخان و مرزداران و شهرک غرب و سعادت آباد و از غرب به منطقه ۲۲ شهر تهران ،استادیوم آزادی محدود میباشد و به بزرگراه های همت و حکیم و آبشناسان و باکری و ستاری و شیخ فضلالله نوری و لشگری و اشرفی اصفهانی و جناح دسترسی دارد. منطقه 5 ، در شمال غربی شهر تهران قرار دارد و از جنوب به جاده مخصوص کرج ، از شمال به دامنه کوه های البرز و از غرب به رودخانه کن و از شرق به بزرگراه محمدعلی جناح و اشرفی اصفهانی محدود می شود.
در اولین سال های پیروزی انقلاب اسلامی ساخت و ساز ، و شهری شدن این مناطق شروع شد و در مدت زمان کمی رشد سریعی پیدا کرد . و مردم زیادی برای سکونت این منطقه را انتخاب کردند. منطقه 5 شهرداری تهران ، به دلیل قرار گرفتن در کوهپایه دارای آب و هوای سرد و کوهستانی است و همچنین این منطقه دارای فضای سبز گسترده ای است که در آن پوشش گیاهی متنوعی وجود دارد.
✔ بافت ساختمانی نو و مدرن
✔ امکان دسترسی راحت و سریع به بزرگراه های اصلی
✔ آب و هوای کوهپایه ای و تمیز
✔ خیابان های پهن
✔ وجود مراکز تفریحی و تجاری گسترده
✔ دسترسی آسان به وسیله نقلیه عمومی
جمعیت این منطقه براساس سرشماری سال ۱۳۹۵ ایران ۸۵۶,۵۶۵ نفر (۲۹۱,۶۶۵ خانوار) است که شامل ۴۳۶,۱۳۴ نفر زن و ۴۲۰,۴۳۱ نفر مرد است.
موقعیت و محدوده جغرافیائی
موقعیت شهرک آپادانا در ضلع جنوبی آزادراه تهران - کرج قرار دارد. شهرک مسکونی آپادانا در غرب تهران و ناحیه شش منطقه ۵ شهرداری تهران قرار گرفت است. این شهرک در بزرگراه کرج-تهران، پس از بزرگراه محمدعلی جناح و در مسیر به سمت غرب، پیش از شهرک اکباتان قرار دارد. این شهرک در منطقه ۵ شهرداری واقع شده و از شمال به اتوبان تهران کرج، از جنوب به کوی بیمه، از شرق به زمین بدون کاربری مجاور با مجتمع مسکونی شهید فکوری و از غرب با فاز شهرک اکباتان همسایه است. نام شهرک آپادانا با خیابان آپادانا (خرمشهر) در تهران ارتباطی ندارد، ولی عموماً این دو اسم باهم به اشتباه مرتبط میشوند. همچنین در ضلع شمال غربی پایانه غرب سازمان پایانهها و پارک سوارهای شهرداری تهران قرار دارد. این شهرک در ناحیهٔ شش منطقهٔ پنج تهران قرار دارد.
نام شهرک :
نام آپادانا از کاخ-تالار آپادانا در تخت جمشید یا کاخ آپادانا (شوش) گرفته شدهاست.
تاریخچهٔ تشکیل
بانک رهنی به عنوان مجری طرح پس از اخذ مجوز از شهرداری و ضمن عقد قرارداد با پیمانکاران فرانسوی در سال ۱۳۵۰ نسبت به احداث ساختمانهای این شهرک اقدام نمود نام شرکت سازنده شهرک آپادانا، S.A.E.IRAN بودهاست؛ ولی در جریان انقلاب اسلامی، پیمانکاران خارجی عملیات را نیمه کاره رها و باتوجه به تشکیل بانک مسکن، این بانک عملیات را ادامه داد و پس از تکمیل ساختمانها از سال ۱۳۶۳ ضمن انتشار آگهی در روزنامه و ارائه نقشه شهرک آپادانا، نسبت به فروش واحدهای مسکونی اقدام نمود. واحدهای مسکونی در آن زمان به دلیل نداشتن پایان کار و سند مالکیت به صورت اجاره به شرط تملیک و با عقد قراردادی ثبتی ضمن استفاده از تسهیلات بانکی به خریداران که بیشتر کارکنان دولت بودند واگذار گردید.
از سال ۱۳۶۶ با توجه به اعلان بانک مسکن کلیه امور شهرک شامل فضای سبز، روشنایی، امور نظافت و سایر هزینههای تأسیساتی و موتورخانهها به مالکین واگذار شد و مالکین با همکاری یکدیگر ضمن تشکیل مجامع عمومی و تدوین اساسنامه، طبق موازین قانون تملک آپارتمانها و انتخاب هیئتهای مدیره به تفکیک فازهای ۶ گانه، کلیه راهبری و نگهداریهای مورد نیاز شهرک را بعهده گرفته و ضمن ایجاد فضای سبز بسیار مطلوب سایر اقدامات مورد نیاز را انجام دادند.
تا سال ۱۳۸۲ به دلیل عدم صدور پایان کار، شهرداری هیچگونه خدماتی را ارائه نداده بود؛ ولی در سال ۱۳۸۳ که پایان کار از شهرداری اخذ و اسناد مالکیت واحدهای مسکونی صادر گردید و عوارض نوسازی نیز به شهرداری پرداخت گردید، انتظار ساکنین برای گرفتن امکانات از شهرداری بیشتر گردید.
وضعیت ساختمانها
با توجه به وجود ۶ موتورخانه و تأسیسات مستقل، کل ساختمانهای شهرک که شامل ۲۹۰۱ واحد مسکونی ۲ یا ۳ خوابهاست به ۶ بخش یا فاز تقسیمبندی شدهاند که هرفاز دارای یک موتورخانه جهت تأمین آب گرم و همچنین تأمین سرمایش تابستانه و گرمایش زمستانه ساختمانهای مربوطه میباشد. هرفاز بهطور تقریب ۵۰۰ واحد مسکونی را شامل میشود (فاز یک ۴۸۸واحد، فازدو ۵۱۰ واحد، فاز سه ۴۵۹ واحد، فاز چهار ۵۱۲ واحد، فاز پنج ۵۱۲ واحد، فاز شش ۴۲۰ واحد) که این واحدهای مسکونی در ۴۶ بلوک ساختمانی قراردارند. هر بلوک معمولاً دارای ۳ یا ۴ ورودی است که هر ورودی شامل ۵ تا ۱۱ طبقه میباشد که هر طبقه نیز معمولاً دارای ۲ واحد مسکونی میباشد.
ساختمانهای شهرک از نوع بتنآرمه (متشکل از بتن و میلگرد) میباشد. سیستم سازهای عمده ساختمانها به صورت دیوارهای برشی در دو جهت و دال بتنآرمه میباشد. در نمای ساختمانها از قطعات پیش ساخته بتنآرمه استفاده شدهاست. پارتیشنهای فرعی داخلی از نوع پانلهای گچی است. با توجه به اینکه عمده دیوارها از نوع دیوارهای برشی هستند، میتوان انتظار داشت که ساختمانها در برابر زلزله مقاومت بالایی داشته باشند (معمولاً ساختمانهای با دیوار برشی، در زلزله فرو نمیریزند). البته شایان ذکر است استفاده از دیوار برشی در ساختمانهای بلند مرتبه امری شایع است.
گرچه در دیدگاه عمومی شایع است که این ساختمانها در برابر زلرله حدود ۸ ریشتر، مقاوم طراحی شدهاند، (باید به این نکته توجه داشت که طراحی سازه بر مبنای قدرت ریشتری زلزله نمیباشد و معیار دیگری دارد) ولی این موضوع بعید به نظر نمیرسد که به دلایل ذکر شده در پاراگراف فوق، ساختمانها مقاومت بالایی در برابر زلزله داشته باشند. در ضمن بایستی به هنگام بروز زلزله از پانلهای گچی فاصله گرفت.
وضعیت خیابانها، محوطه و فضای سبز
شهرک آپادانا توسط دیوار محصور شدهاست. دور تا دور شهرک، یک خیابان اصلی وجود دارد و مسیرهای فرعی جهت دسترسی به بلوکها از آن منشعب میشوند. ورودی و خروجی خودروها، در ضلع شرقی شهرک قرار دارد. علاوه بر این، دسترسی عابرین پیاده به شهرک از طریق ضلع جنوب غربی (دسترسی به کوی بیمه) و درب شمال غربی (دسترسی به شهرک اکباتان) نیز امکانپذیر میباشد. عمده فضای شهرک به پارکینگ اتومبیلها و فضای سبز اختصاص دارد. با توجه به قدمت شهرک و نگهداری خوب فضای سبز، فضای سبز بسیار مناسب میباشد. در تمام محوطه داخلی، مسیرهای پبادهروی سیمانی وجود دارد که از میان فضای سبز زیبای شهرک عبور میکند و پیادهروی در داخل شهرک را به فعالیتی مفرح تبدیل کردهاست.
در سالهای اخیر هرس غیراصولی درختان، به زیبایی فضای سبز شهرک آسیب زده. نظیر هرس غیراصولی درختان چنار در فاز۶ یا هرس درختان توت در فاز۳ که به قطع کامل تاج این درختان زیبا منجر شده.
جمعیت
شهرک آپادانا دارای حدود ۱۵۰۰۰ نفر جمعیت میباشد. در خانوادهها، والدین اغلب کارمندان شاغل یا بازنشسته ادارات دولتی هستند و غالباً دارای تحصیلات عالیه میباشند.
نحوهٔ ادارهٔ امور شهرک
هریک از فازهای ۶ گانه دارای یک هیئت مدیره منتخب است که در مجامع عمومی سالانه با رأی مالکین بمدت ۲ سال انتخاب میشوند. در حال حاضر هیئتهای مدیره هر فاز ضمن استخدام یک مدیرعامل یا مدیر اجرائی نسبت به اداره امور فاز با استفاده از مبالغ مصوبی که ماهانه تحت عنوان شارژ از ساکنین دریافت مینمایند نسبت به راهبری امور مربوطه و پرداخت هزینههای آن اقدام مینمایند.
موقعیتهای فرهنگی، هنری، مذهبی، اجتماعی و ورزشی
شهرک دارای یک مسجد بنام الزهرا (س) میباشد که ضمن برگزاری مراسم سوگواری و جشنهای مذهبی، روزانه در سه نوبت نماز جماعت برگزار مینماید. همچنین کلاسهای فرهنگی هنری کانون مسجد برای پر کردن اوقات فراغت نوجوانان و جوانان در فصول مختلف سال بخصوص در فصل تابستان دایر میباشد. شهرک برای فعالیتهای ورزشی دارای یک زمین چمن مصنوعی و محصور است که توسط شهرداری احداث گردیدهاست و ضمناً یک سری کامل دستگاههای بدنسازی در پایین شهرک در کنار پارک و زمین چمن نیز توسط شهرداری در سال ۱۳۸۵ نصب گردیدهاست؛ و در سال ۹۰در بالا ی شهرک مقابل کوی اقاقیا نیز تعدادی وسایل بدنسازی قراردادهاند. ساختمان «سرای محله» در محل سابق پارک بازی کودکان و استخر واقع در ضلع شمالی مدرسه شهادت در مرکز شهرک احداث شد.
مدارس شهرک
شهرک آپادانا شامل ۷ مدرسه به شرح زیر است:
مراکز تجاری
مجتمع مسکونی آپادانا دارای سه مرکز فروش یا بازارچه به نامهای گل مریم، زنبق و پامچال میباشد. همچنین یک بازارچه محلی نیز در ضلع شمال شرقی شهرک با نام مرکز خرید آپادانا از سال ۱۳۹۲ آغاز به کار نموده است. این مراکز تجاری مغازههایی همچون کافی شاپ سرباز ،سوپرمارکت، رستوران غذای فوری، چلوکبابی، خدمات رایانهای، کافی نت، فروشگاه لوازم آرایشی، فروشگاه پوشاک، فروشگاه کریستال فروشی، نانوائی، میوه فروشی، ساعت فروشی، سلمانی، فروشگاه لوازم تحریر، تاکسی سرویس، آتلیه عکاسی، خشکشویی، خیاطی، لوازم الکتریکی، آژانس املاک، تعمیرگاه خودرو و غیره را در خود جای دادهاند.
همچنین دو بانک مسکن و پاسارگاد در شهرک آپادانا دارای شعبه و دستگاه خودپرداز ۲۴ ساعته هستند و بانک کشاورزی نیز با قرار دادن یک دستگاه خودپرداز ۲۴ ساعته، در حال ارائه خدمات به ساکنین مجتمع میباشد.
وسایل نقلیه عمومی
حمل و نقل اهالی شهرک آپادانا به عهده خودروهای ون و تحت نظارت سازمان تاکسیرانی تهران بوده که بین شهرک آپادانا و ایستگاه متروی صادقیه به جابجائی ساکنین شهرک میپردازند، همچنین یک خط اتوبوس نیز تحت نظارت شرکت واحد اتوبوسرانی، و از مبدأ شهرک اکباتان به مقصد ایستگاه مترو صادقیه و بالعکس، از شهرک آپادانا عبور میکند. البته اخیراً اتوبوس در شهرک تردد نمیکند.
بلوار ابوذر یکی از محله های خوش مسیر منطقه ۵ بشمار می آید که جهت سکونت منطقه مرکزی و نزدیک به مراکز خرید منطقه ۵ می باشد.
محدوده بلوار ابوذر : بلوار ابوذر از شمال به اتوبان حکیم ، از شرق به اشرفی اصفهانی، از جنوب به بلوار آیت الله کاشانی و از غرب به خیابان مهران محدود می شود .
دسترسی ها : از بلوار ابوذر به بلوار آیت الله کاشانی و محله مهران ، اتوبان حکیم و اشرفی اصفهانی دسترسی ماشین رو دارید که از بلوار آیت الله کاشانی به فلکه دوم صادقیه دسترسی پیدا می کنید.
مراکز فرهنگی : در محله بلوار ابوذر فرهنگسرا ، مسجد و سینما بر بلوار ابوذر دایر می باشد.
مراکز آموزشی : از لحاظ تعداد مدارس در منطقه بسیار مناسب می باشد و تقریبا در تمامی مقاطع تحصیلی دخترانه و پسرانه موجود می باشد. آموزشگاه های مختلفی هم در منطقه قرار گرفته اند.
بوستان ها و مراکز تفریحی : بوستان بزرگ میعاد در این محله دایراست.و چند پارک دیگر هم در محله وجود دارد.
مراکز درمانی : چندین درمانگاه و مطب های پزشکی در محله فوق موجود می باشد.
حمل و نقل عمومی : از مسیر بلوار آیت الله کاشانی و اشرفی اصفهانی چندین خط اتوبوس و خطی تاکسی موجود می باشد. مترو صادقیه به محله ی فوق نزدیک می باشد.
مرکز خرید : چند مرکز خرید در بلوار ابوذر و بازار تره بار موجود می باشد.
جایگاه سوخت : نزدیکترین جایگاه سوخت بنزین به محله فوق در جنوب بلوار ابوذر، بر بلوار آیت الله کاشانی قرار گرفته است.
شاخصه این محله : قرار داشتن مرکز آموزشی روشن دلان عزیز که در تقاطع کاشانی و سلیمی جهرمی شمالی می باشد.
مجتمع تجاری و فرهنگی پردیس زندگی در بلوار ابوذر قرار گرفته است. دادسرای عمومی بر بلوار ابوذر می باشد. بیمارستان پیامبران در محله بلوار اباذر قرار گرفته است.
همانطور که می دانید در گذشته محدوده تهران بسیار بزرگ و عریض نبوده و تنها بخش کوچکی از تهران را شامل می شده است. در زمان پهلوی با توجه به قوانین وضع شده و با توجه به قانون شهرداری ها محدوده تهران افزایش یافته است ولی سرعت ساخت و ساز در برخی محلات مانند غرب تهران بسیار کند و آهسته بوده به نحوی که بعد از پیروزی انقلاب اسلامی با توجه به ارزان شدن زمین پیشرفت چشمگیری در محلات غرب تهران ایجاد می شود.
یکی از این محلات محله ارم تهران است که در حال حاضر جزء شهرداری منطقه ۵ تهران به حساب میآید. منطقه ۵ تهران از رشته کوه البرز شروع می شود و تا اتوبان لشگری ادامه پیدا می کند. یکی از مهمترین خیابان های این منطقه بلوار فردوس غرب بوده که محله ارم هم دقیقا در همین بلوار واقع شده است. در واقع محله ارم یکی از محلات غربی منطقه ۵ تهران به حساب می آید. نکته جالب این محله عبور بلوار فردوس غرب از وسط محله است که مانند محله سازمان برنامه به دو بخش شمالی و جنوبی تقسیم می گردد. در واقع محله ارم به دو بخش ارم شمالی و ارم جنوبی تقسیم میشود.
از جمله معضلات این محله را می توان به وجود آلودگی صوتی ناشی از بزرگراه باکری، بزرگراه علامه جعفری و اتوبان تهران – کرج نام برد و همچنین علاوه بر اتوبان های ذکر شده خود شهربازی ارم و مرکز خرید هایپر استار در محله ارم سبب ایجاد آلودگی صوتی و ترافیک می گردد، همچنین یکی دیگر از مشکلات محله آلودگی هوای محله است ولی خوشبختانه به دلیل آن که باد غالب از سمت غرب به شرق است بیشتر آلودگی ها از این محله به سمت شرق تهران می رود.
پیشینه:
پارک ارم که هم اکنون در یکی ازمحلات تهران به نام محله ارم قرار دارد در گذشته به نام پارک خرم معروف بوده است و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی نام این پارک هم مانند بسیاری از خیابان های تهران تغییر کرده و به نام پارک ارم معروف می گردد. در سال های قبل از انقلاب اسلامی در این محله ساخت و ساز با توجه به محدوده طرح ۲۵ ساله تهران کمتر بوده ولی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ساخت و ساز بیشتر شده و قیمت مصالح و زمین بسیار ارزان و حتی مفت می گردد به همین دلیل در این محله ساخت و ساز رواج می یابد و با توجه به ساخت و سازهای انجام شده شهرک اندیشه جنوبی شکل میگیرد. در واقع در ضلع جنوبی این محله هیچ گونه ساخت و سازی صورت نگرفته بود ولی از سال ۱۳۶۲ کم کم چندین خانه ویلایی ساخته شد و همین امر سبب شکل گیری و ایجاد محله ارم گردید. البته باید به این نکته اشاره نمود که در سال های اولیه این محدوده فاقد آب و برق بوده است وآب مورد نیاز را از طریق آب قنات تامین می کردند. اسم معروفترین قنات این محدوده قنات فرمان فرما بوده که از رودخانه کن شروع می شده و و با عبور از غرب به شرق محله ارم تا خیابان کارون و آسیاب فرمان فرما ادامه داشت. توسط قدرت آب این قنات گندم ها آسیاب شده و به آرد تبدیل می شدند.
در این قنات هر خانواده ای سهمیه ای داشته و فردی به نام آقای ایرانفر مسئولیت توزیع آب قنات را برعهده داشت. بهتر است بدانید که این محله در گذشته به نام های محله گل ها و محله بهار معروف بوده ولی بعدها شهرداری تهران نام این محله را در نقشه به نام محله ارم ثبت می نماید. از جمله دلایل نام گذاری این محله به ارم به خاطر وجود پارک ارم در نزدیکی محله بوده است.
دسترسی:
دسترسی های این محله از سمت غرب به بلوار شیشه مینا، از شمال به بزرگراه علامه جعفری، از شرق به بزرگراه باکری و از جنوب به آزاد راه تهران کرج منتهی می گردد.
محدودیت ترافیکی:
خوشبختانه این محله نه توسط طرح ترافیک و نه طرح زوج و فرد محدودیتی را شامل نمی شود، بنابراین امکان تردد خودروی شخصی در تمام ساعات و ایام هفته، در آن امکان پذیر است.
اتوبوس و تاکسی:
خوشبختانه در نزدیکی بخش جنوبی محله ارم ترمینال اتوبوسرانی شقایق وجود دارد که کمک بزرگی در حمل و نقل عمومی این ناحیه کرده است. همچنین علاوه بر اتوبوس تاکسی هایی در نظر گرفته شده است که به وسیله آن ها می توانید به میدان ها و ترمینال های اصلی و بزرگ شهر دسترسی پیدا نمایید
پمپ بنزین:
متاسفانه در خود محله ارم هیچ گونه پمپ بنزینی وجود ندارد ولی در نزدیکی این محله می توان پمپ بنزین ورزشگاه آزادی، جایگاه گاز طبیعی ورزشگاه آزادی و پمپ بنزین آیت الله کاشانی مراجعه نمایید.
دسترسی به مترو:
در نزدیکی محله ارم ایستگاه مترو ارم سبز و همچنین ایستگاه مترو ورزشگاه آزادی سبب شده است که بتوانید به دو خط مترو شماره ۴ و ۵ دسترسی پیدا کرد. برای رسیدن به این دو خط مترو می توانید توسط تاکسی و حتی پیاده خودتان را به هر دو خط برسانید.
امکانات:
مراکز خرید محله ارم تهران محله ارم از نظر مرکز خرید به عنوان یکی از بهترین محلات تهران شناخته شده است که با جای دادن مرکز خرید بزرگ هایپر استار در دل خود توجه بیشتر مردم تهران را به خود جلب می نماید. تا قبل از احداث مر کز خرید پالادیوم، مرکز خرید مگامال و… مرکز خرید هایپر استار به عنوان تنها فروشگاه بزرگ شناخته شده بود و توجه هر فردی را چه ازجنوب، چه از شرق و چه از شمال تهران به سمت خود جلب می نمود.
در حال حاضر مرکز خرید هایپر استار با جای دادن فروشگاه های بزرگ مارک دار و برند، رستوان، کافی شاپ، هایپر مارکت و… محیطی مناسبی برای خرید به حساب می آید. البته در بخشهای دیگر محله بیشتر سوپر مارکت بیشتری نسبت به سایر فروشگاه های به چشم می آید. بوستانها، مراکز گردشی و تفریحی در خود محله ارم خوشبختانه به دلیل وجود پارک ارم سرانه فضای سبز مطلوبی وجود دارد و همچنین علاوه بر پاک ارم بوستان بزرگ الهام هم به فضای سبز محله کمک شایانی کرده است.
در این محله علاوه بر سرای محله که به عنوان فضایی خوب و مناسب برای سرگرم کردن کودکان به حساب می آید پارک ارم هم با در نظر گرفتن بخش هایی نظیر لونا ۱و۲، قلعه سحر آمیز، سیرک بین المللی آفتاب، دریاچه پارک ارم و باغ وحش پارک ارم هم برای سرگرمی و تفریح فرزندانتان بسیار مناسب است. در محله ارم مجموعه ورزشی ناصر حجازی مربوط به باشگاه استقلال قرار داد و البته باید به وجود ورزشگاه آزادی هم در نزدیکی محله ارم اشاره کرد که می توان علاوه بر تماشای فوتبال ورزش های دیگری را مشاهده نمایید.
اگر بخواهیم از یک محلهی مدرن در پایتخت نام ببریم قطعا آن شهرک اکباتان خواهد بود که در غرب تهران قرار دارد. این شهرک با دربرگیری محدودهای وسیع در منطقه ۵ شهرداری از سمت شرق به کوی بیمه و شهرک آپادانا، از شمال به اتوبان تهران کرج، از غرب به نمایشگاه صنایع هواپیمایی و از جنوب به بزرگراه شهید لشگری محدود میشود. اکباتان از سه فاز یک اکباتان فاز دو اکباتان و فاز سه اکباتان تشکیل شده که هر فاز چند بلوک و هر بلوک چند ورودی دارد. این شهرک ۳۳ بلوک و ۱۵۶۷۵ واحد مسکونی دارد. امکانات شهرک اکباتان نسبت به سال ساخت آن بسیار زیاد است.
خرید خانه در اکباتان
قیمت خرید خانه در اکباتان به عوامل مختلفی مثل مساحت، موقعیت بلوک، امکانات در دسترس و موارد دیگر بستگی دارد. برخی واحدها بازسازی شدهاند که طبعا قیمت بالاتری دارند. همچنین بلوکهایی که سیستم سرمایشی و گرمایشی را تعویض و نوسازی کردهاند گرانتر هستند. یکی از مهمترین عوامل بالا رفتن قیمت امکانات اکباتان و دسترسی به ایستگاه مترو است. برای دیدن فایلهای خرید خانه در اکباتان میتوانید به سایت کیلید مراجعه کنید.
اجاره خانه در اکباتان
قیمت اجاره خانه در اکباتان مانند خرید به عوامل مختلفی مثل موقعیت بلوک، امکانات اکباتان و دسترسی بستگی دارد. وجود متراژهای مختلف در بلوکها کار را برای انتخاب واحد مناسب سادهتر میکند. در اکباتان از سوئیتهای ۴۸ متری گرفته تا ۱۷۶ متری وجود دارند و برای مجردها تا خانوادههای چند نفره مناسب هستند.
تاریخچه شهرک اکباتان
نام اکباتان از واژه باستانی هگمتانه گرفته شده است. اکباتان یکی از مدرنترین شهرکهای خاورمیانه است که جمعیت زیادی را درون خود جای داده است. ایدهی ساخت این شهرک جوان درسال ۱۳۴۵ از سوی مهندسان معروف آمریکایی داده شد، سپس طراحی آن را «جردن گروزن» آمریکایی و ساخت آن را شرکت آمریکایی «استارت» به عهده گرفتند. آنها برای ساخت این شهرک طرحهای توسعهای زیادی داشتند مانند ساخت دریاچهی مسکونی، شهربازی و… که البته در طول ۱۰ سال نتوانستند همهی آن را اجرایی کنند. پس از ساخت این محله اولین ساکنان آن را نظامیان تشکیل دادند و پس از آن خانههای آن در سال ۱۳۵۶ به کارمندان دولتی واگذار شد.
شرکت عمران و نوسازی پس از انقلاب اسلامی، ادامهی ساخت و سازهای اکباتان را انجام داد، در چند سال اول تکمیل واحدهای مسکونی، شهرک اکباتان از امکانات و مراکز خدماتی مناسبی برخوردار نبود و ساکنین برای برطرف کردن نیازهای خود، مجبور به مراجعه به مرکز شهر بودند. اما در طی ۱۵ سال اخیر امکانات خدماتی این مجموعه رشد چشمگیری داشته است.
بافت شهرک اکباتان
اکباتان با بافت شهری کاملا منظم به همراه بلوکبندیهای مشخص از ۳ فاز تشکیل شده است، این ۳ فاز ، ۳۳ بلوک و به عبارتی دیگر پانزده هزار واحد مسکونی را در خود جای داده است، هر کدام از فازها به صورت یک خرده محله عمل کرده و در مرکز آنها، بازارچه ها و مراکز خرید محلی برای رفع نیاز و گذران فراغت اهالی وجود دارد. تقسیمبندی فازهای اکباتان به همین شکل است:
فاز یک اکباتان
فاز یک اکباتان ۱۰ بلوک دارد که به دو قسمت ۶ و ۴ بلوکی تقسیم گشته، به ۴ بلوک شمال بلوک بالا و به ۶ بلوک جنوب استادیومها بلوک پایین گفته میشود. بلوکهای فاز یک اکباتان عبارتاند از:
بلوکهای پایین:
بلوکهای بالا:
یکی از تفاوتهای بلوکهای A با B در این است که بلوکهای A آپارتمانهای ۲ خوابه دارند اما بلوکهای B آپارتمانهای ۲ خوابه ندارند. در بلوک C از آنجا که از لحاظ معماری شاخهها شبیه هیچکدام از بلوکهای A و B نیست نام آن را C گذاشتند.
فاز دو اکباتان:
این فاز دارد ۱۹ بلوک و ذر جهت شمالی و جنوبی گستردهاست. فاز دو اکباتان علاوه بر تمامی مزایای دو فاز دیگر مثل مقاومت ۹ ریشتری در مقابل زلزله، تأسیسات عالی، شوتینگهای استاندارد، پارکینگهای بسیار وسیع، سرانه فضای سبز و نورگیری فوقالعاده دوبلکس و در تیپهایی کاملآ متفاوت و متنوع ساخته شدهاست.
فاز سه اکباتان:
فاز ۳ شهرک اکباتان چهار بلوک به نامهای E1 E2 D1 D2 دارد. فاز دوی اکباتان در سال ۱۳۷۰ به بهرهبرداری رسید و از فاز یک اکباتان و دو اکباتان جدیدتر است. فاز سه اکباتان یک مجتمع تجاری با ۴۰ واحد نیز دارد. آپارتمانهای شهرک اکباتان بر اساس تیپ بندی در فازهای ۱٬۲٬۳ دارای کلاسه و طبقهبندی خاص خود است. در فاز یک اکباتان و فاز سه اکباتان آپارتمانها بر اساس حروف الفبای لاتین نامگذاری شده و شبیه به یکدیگر ساخته شدهاند.
در فاز ۱ آپارتمانها در این متراژها ساخته شدهاند.
۱ خوابه با تیپ H با ۷۴ متر و تیپ E با ۶۸ متر
۲ خوابه با تیپ G با ۷۸ متر و F با ۸۶ متر
۳ خوابه با تیپ A با ۱۳۴ متر تیپ B با ۱۴۱ متر و تیپ D با ۱۴۶ متر
۴ خوابهها با تیپ C با ۱۷۶ متر نامگذاری شدهاند.
در فاز سه اکباتان آپارتمانها شبیه به فاز یک اکاباتان ساخته و نامگذاری شدهاند با این تفاوت که در فاز سه اکباتان آپارتمان ۲ خوابه ساخته نشدهاست.
امکانات اکباتان
امکانات اکباتان وسیع و متنوع است و میتوان گفت ساکنین از خارج شدن از شهرک برای تامین نیازهایشان بینیاز هستند. با امکانات اکباتان بیشتر آشنا میشویم:
دسترسی شهرک اکباتان
از امکانات اکباتان دسترسی راحت آن به سایر نقاط شهر است. برای افرادی که با خودروی شخصی تردد میکنند بزرگراههای
در دسترس است.
ایستگاههای متروی شهرک اکباتان، شهرک بیمه و ورزشگاه آزادی همگی در محدوده این محله هستند. خطوط اتوبوس از اکباتان به سایر مناطق از جمله میدان صادقیه گذر میکنند. علاوه بر همه اینها خطوط تاکسی اکباتان به اکثر نقاط شهر تردد دارند.
مراکز آموزشی شهرک اکباتان
شهرک اکباتان با داشتن تعداد زیادی مدرسه از حیث مراکز آموزشی وضعیت خوبی دارد. از مدارس این شهرک میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
همچنین آموزشگاههای متعدد نیز در شهرک اکباتان واقع شدهاند.
مراکز خرید اکباتان
از مهمترین جذابیتها و امکانات اکباتان میتوان به مجموعهی مگامال اشاره کرد که در نزدیکی فاز یک و فار ۲ شهرک اکباتان با سرمایهگذاری مشترک ایران و مالزی ساخته شده است. اهالی در این مجتمع علاوه بر سینما و امکانات ویژهی تفریحی به راحتی به انواع برندها دسترسی دارند. علاوه بر مگامال فروشگاههای محلی دیگری در سطح شهرک وجود دارند که نیازهای ساکنان را برطرف میکنند.
مراکز مذهبی شهرک اکباتان
هر فاز اکباتان یک مسجد دارد تا اهالی برای دسترسی به مسجد مشکلی نداشته باشند.
مراکز درمانی شهرک اکباتان
بیمارستان زنان، زایمان و نازایی صارم یکی از مشهورترین مراکز درمانی و امکانات اکباتان است. علاوه بر این بیمارستان درمانگاهها، داروخانهها و مراکز درمانی دیگری نیز در سطح شهرک وجود دارد.
مراکز تفریحی ورزشی
یکی از مهمترین ویژگیهای شهرک اکباتان وجود چند ورزشگاه در این شهرک است که ورزش و تفریح را در اکباتان به کاری ساده تبدیل کرده. باشگاه پاس، ورزشگاه راهآهن و ورزشگاه شهید دستگردی در این شهرک قرار دارند. یکی از ورزشهای پرطرفدار در این ورزشگاهها پارکور است. بوستانهای متعدد نیز برای اوقات فراغت و گذران روز خانوادهها مناسب هستند و همچنین هوای شهرک را پاکیزه میکنند.
گرافیتیهای شهرک اکباتان
از مواردی که اکباتان به آن شهرت دارد، گرافیتیهای شهرک است که بر دیوار ساختمانها خودنمایی میکنند. در فاز یک اکباتان و فاز دو اکباتان گرافیتیهای زیادی وجود دارند که البته عمرشان طولانی نیست و به سرعت زیر پمپ رنگ محو میشوند. از مشهورترین هنرمندان گرافیتی هم تنها یا a1one است.
همسایه های محلی: شرق به کوی بیمه و شهرک آپادانا | از شمال به اتوبان تهران کرج | از غرب به نمایشگاه صنایع هواپیمایی | از جنوب به بزرگراه شهید لشگری
دسترسی اکباتان: بزرگراه شیخ فضلالله نوری | بزرگراه ستاری
ایستگاه مترو : دارد
ایستگاه BRT: ندارد
سطح قیمت: متوسط
محدوده محله :
محله المهدی در شمال شرق منطقه ۵ شهرداری تهران واقع گردیده. از شمال به بلوار سیمون بولیوار ومحله های کوهسار و مرادآباد و حصارک، از شرق به بلوار شهید اشرفی اصفهانی و منطقه ی ۲ شهرداری تهران، از جنوب به بزرگراه آبشناسان و محله های پونک شمالی و شاهین و نهایتا از غرب به محله ی جنت آباد شمالی و خیابان شعرا که مرز بین ناحیه ۳ و ناحیه ۷ شهرداری منطقه ۵ است محدود می شود.
تاریخچه محله :
تاریخچه محله المهدی به سالهای ۶۱ و ۶۲ شمسی بر میگردد، که بعد از انقلاب اسلامی زمین های بایر و کشاورزی که در این مناطق بود توسط حاکم شهر به شهرداری واگذار گردید ، سپس نیروی هوایی مقداری از زمین های این محله را مالک گردید و به ساخت و ساز مشغول شد و بعد از آن شهرک دانشگاه راه اندازی شد . در واقع اکثر زمین های این محله توسط شهرداری، نیروی هوایی، ارتش و فرهنگیان ساخته شد و البته ساکنان کوی طور نیز از قشرها و گروه های متفاوتی می باشند. در واقع تنها راه ارتباطی که وجود داشت راه آسفالتی بود که از میدان صادقیه تا حصارک کشیده شده بود که باغ فیض و ده پونک و روستای مراد آباد را در بر می گرفت. بعد از تفکیک زمینها و آمدن امکانات شهری مانند آب و برق و کوچه و خیابان کم کم به مرور زمان تبدیل به محله شد که هم اکنون بیش از ۳۰ سال از تاریخچه محله می گذرد.
نام گذاری محله :
در سال ۶۲ و ۶۳ پایگاه بسیجی که وجود داشت که به عنوان پایگاه بسیج المهدی نام داشت و همچنین بعدها خیابانی در محله به همین نام ، نام گذاری شد و نیز به خاطر اینکه نام مبارک امام زمان (عج) هست این محله به نام محله المهدی نام گذاری گردیده است.
وضعیت حملونقل عمومی در محله المهدی ضعیف است و ایستگاه مترو یا خطوط و پایانههای اتوبوسرانی در آن وجود ندارد. ساکنین این محله میتوانند برای رفتوآمد از اتوبوسهای تندرو خط آزادی-دانشگاه علوم تحقیقات استفاده کنند.
امکانات آموزشی تفریحی رفاهی
محله المهدی از نظر امکانات رفاهی کمبودی ندارد. مراکز آموزشی مختلفی نظیر دبستان غیردولتی قلم، دبیرستان هیئت امنایی ستایش و دانشگاه آزاد واحد تهران غرب در این محله قرار دارند. ضمن این که اهالی محل به سادگی میتوانند از امکانات موجود در محلههای مجاور مثل پونک و سیمون بولیوار بهرهمند شوند. در حقیقت همجواری با این محلهها شرایط بسیار خوبی را برای اجاره خانه در محله المهدی فراهم کرده است. از امکانات رفاهی این ناحیه میتوان به درمانگاه شبانهروزی دارالشفا، داروخانه دکتر رشیدی، بازار روز گلها، چهارشنبه بازار زیتون، و هایپرمارکتهای مختلف مثل هایپرمارکت آفتاب و هایپرمارکت چمران اشاره کرد. تعداد زیادی مراکز تفریحی در محله المهدی واقع شده است. به طور مثال رستوران ژوبین و قصر جگرسرای باهیه در خود محله و سفرهخانه سنتی نار و نی در نزدیکی آن (خیابان اشرفی اصفهانی) قرار دارند.
بوستان صدف، بوستان اخلاص، بوستان نرگس، بوستان عراقی، مجتمع ورزشی یاس و مجموعه الزهرا ۶۷ از دیگر امکانات تفریحی این محلهاند.
باغفیض محلهای است در شمالغرب تهران که از جنوب به بزرگراه شهید حکیم از شمال به بزرگراه همت از غرب به بزرگراه ستاری و از شرق به بزرگراه اشرفی اصفهانی محدود میشود. امامزادههای حمیده خاتون و جعفر که فرزندان [امام موسی کاظم] هستند در این محله قرار دارد؛ که در پایان هر هفته گردشگران زیادی را از نقاط مختلف شهر به خود جذب میکند.
قدمت روستای باغ فیض با توجه به درخت توت که در میدان اصلی باغ فیض واقع شدهاست و اهالی قدیم باغ فیض آن را به نام درخت حضرت ابوالفضل میشناسند بالغ بر ۷۰۰ سال تخمین زده میشود. قبل از انقلاب اسلامی درایران روستای باغ فیض حدود ۲۷۰ خانوار جمعیت داشت و اکنون جزو یکی از مناطق خوش آب و هوای تهران محسوب میشود.
مجتمع خرید تیراژه که به سرزمین عجایب نیز مشهور است در این محله قرار گرفتهاست. ۶ برج مجتمع مسکونی اسکان واقع در خیابان باهنر صحنهای زیبا در منطقه ایجاد کردهاست. دیگر برجهای زیبا و بلند این محله (برج آرمان) هست که از فاصلههای دور و همچنین از بزرگراه همت نمای زیبایی دارند. مجتمع تجاری کوروش با توجه به محدوده اعلامی در بالا نیز در این منطقه واقع شده که مشتریان خاص خود را دارد.
هیئت ریحانه الحسین در این محله قرار دارد که در طول سال به مناسبت مراسم های مختلف پذیرای مردم از نقاط مختلف شهر است.سید مجید بنی فاطمه مداح اهل بیت در این هیئت مداحی میکند. در شب های محرم این هیئت پرشورترین عزاداری ها را در شمال غرب تهران برگزار میکند. این محله به خاطر فضای سبز و پارکهای زیادی که دارد متمایز میباشد. پارک کاج یکی از بزرگترین پارکهای باغ فیض است.
دسترسی های محله باغ فیض تهران
باغ فیض تهران در منطقه ۵ و در شمال غرب تهران واقع شده است. باغ فیض دسترسی بسیار خوبی به اتوبان های اصلی شهر دارد زیرا از شمال به اتوبان شهید همت، از جنوب به اتوبان شهید حکیم، از سمت شرق به اتوبان اشرفی اصفهانی و از غرب به اتوبان شهید ستاری محدود می شود.
امکانات رفاهی و تفریحی محله باغ فیض تهران
برای ساکنین این محله امکانات زیادی تعریف شده است که در ادامه این مقاله به معرفی مراکز خرید معروف، پارک ها و بیمارستان های باغ فیض می پردازیم.
مراکز خرید
محله باغ فیض مجتمع تجاری های بزرگی برای خرید لباس، کیف، کفش و لوازم آرایشی دارد که دارای رستوران ها و کافی شاپ های خوبی در همین مجتمع ها یا بیرون از آن ها هستند. از مراکز خرید مهم باغ فیض می توان به موارد زیر اشاره کرد:
پارک ها و مکان های تفریحی
این محله دارای پارک های زیادی است که ساکنین باغ فیض برای تفریح و پیاده روی در آنجا جمع می شوند.
مراکز درمانی باغ فیض
امام زاده ها
هر دو امامزاده محله باغ فیض از نوادگان امام موسی بن جعفر (ع) هستند. چنارهای تنومند و فوق العاده زیبای کاشته شده در حیاط این امامزادهها تصویری به یاد ماندنی به این محله بخشیده است.
خرید خانه در محله باغ فیض تهران
امروزه خرید خانه و آپارتمان در باغ فیض طرفداران زیادی دارد، زیرا امکانات رفاهی و دسترسی های گسترده و مناسبی در این منطقه فراهم شده است. همچنین به دلیل وزش باد غالب غرب به شرق، هوای آن سالم تر از مناطق شرقی و شمالی بوده و این امر موجب رونق خرید خانه در باغ فیض شده است.
پیش از آن که به تفکیک خیابان های محله باغ فیض بپردازیم لازم است این نکته بیان شود که تمام قسمت های این منطقه از امکانات رفاهی خوبی برخوردار هستند. تفاوت قیمت های خرید آپارتمان در باغ فیض اغلب به نزدیکی به مراکز تجاری و تفریحی بزرگی مانند مجتمع کوروش مربوط می شود.
محله باغ فیض تهران
به دلیل نوسانات شدید قیمت مسکن در کشور نمی توان قیمت دقیق خرید آپارتمان در هر محله را به طور دقیق بیان کرد. ولی با بررسی و مقایسه هایی که در چند سال گذشته صورت گرفته می توان متوجه تفاوت قیمت خرید خانه در باغ فیض و دیگر محله ها شد.
قیمت خرید خانه و آپارتمان در باغ فیض
طبق آمار بیشترین قیمت خرید آپارتمان در محله باغ فیض تهران متعلق به بزرگراه اشرفی اصفهانی بوده است. این بزرگراه از نظر فعالیت های تجاری و اداری بسیار پر رونق بوده و برای خرید آپارتمان در محله باغ فیض با موقعیت اداری می توان به اشرفی اصفهانی مراجعه کرد. بعد از اشرفی اصفهانی بیشترین قیمت خرید خانه در خیابان های زارع، قانع، طالقانی و ابراهیم گزارش شده است.
امکانات رفاهی باغ فیض برای ساکنین
دسترسی به سایر مناطق شهر توسط مترو، تاکسی و اتوبوس های شهری به راحتی امکانپذیر است. محله باغ فیض تهران مراکز آموزشی و فرهنگی زیادی دارد، از میان آن ها می توان به سرای محله باغ فیض اشاره کرد که همیشه برنامه ها و دوره های آموزشی با هزینه معقول را برای علاقه مندان برگزار می کند. از لحاظ دسترسی به مطب پزشکان متخصص و مراکز درمانی هم در این منطقه مشکلی نیست و حتی چندین مرکز مشاوره روانشناسی معتبر و کلینیک حیوانات خانگی هم در این محدوده وجود دارد و پاسخگوی نیاز ساکنین است. ساکنین منطقه باغ فیض برای انتخاب مدرسه دولتی یا غیرانتفاعی برای فرزندان خود دچار محدودیت نیستند و تعداد مدارس برای مقاطع گوناگون، کاملا پاسخگوی نیاز جمعیت منطقه است.
محله بهاران تهران در غرب پایتخت واقع شده است و عدهای هنوز آن را قسمتی از کن یا سولقان که دو منطقه خوش آب و هوا و دنج تهران هستند میشناسند؛ اما این محله یکی از جوانترین و نوپاترین منطقههای تهران است که کوچه و خیابانهای آن با دود و شلوغی پایتخت بیگانه هستند. به گونهای که اهالی محله بهاران با وجود این که پایتخت نشین هستند و از تمام امکانات تهران استفاده میکنند، اما در منطقهای خوش آب و هوا ساکن هستند که زندگی در آن آرزوی هر شهروند تهرانی میباشد. مجاورت با مناطق اطراف بهاران مانند کن که یک روستای سرسبز و بینظیر است سبب شده که اهالی بهاران نیاز به سفرهای طولانی برای دیدن مناطق شمال کشور نداشته باشند و هر روز تعطیل به این منطقه سفر کنند اگر برای سکونت در غرب تهران به دنبال یک محله آرام، ساکت و دنج هستید، بهاران میتواند بهترین گزینه پیش روی شما باشد
تاریخچه:
تاریخچه محله بهاران شاید به قدمت محلههای قدیمی تهران مانند بهارستان نباشد، اما خیابانهای پهن و درختانی سبز که اطراف آنها را احاطه کردهاند، حکایت از این دارند که بافت شهری این منطقه تهران از اصول و مقررات امروزی پیروی میکند و خبری از خانههایی با طراحیهای سنتی و کوچههای تنگ و باریک که رفت و آمد در آنها به سختی انجام میشود نیست. در بهاران تا چشم کار میکند برجها و خانههای نوساز به چشم میخورند که جلوه ویژهای به این منطقه بخشیدهاند، به گونهای که در نظر اول تصور میکنید وارد شهر دیگری شدهاید.
دسترسی:
محله بهاران از ناحیه شمال و شرق با بلوار کوهسار و بلوار سولقان ـ سنگان، از جنوب با منطقه کن و از غرب نیز با رودخانه کن هم مرز است.
محدودیت ترافیکی:
این منطقه درون محدوده طرح ترافیک و طرح زوج و فرد قرار ندارد؛ بنابراین ساکنین بهاران به راحتی میتوانند از خودرو شخصی جهت دسترسی به نواحی مرکزی و غربی تهران که خارج از محدوده طرح هستند استفاده کنند.
اتوبوس و تاکسی:
جهت استفاده از حمل و نقل عمومی برای رسیدن به محله بهاران، باید اتوبوسهایی را مد نظر داشته باشید که به سمت پایانه کوهسار حرکت میکنند. پایانه کوهسار در بلوار کوهسار و نزدیکی خیابان بنفشه ۴ قرار دارد و با استفاده از خطوط اتوبوس میتوانید به نواحی شمالی و شرقی بهاران دسترسی داشته باشید. برای دسترسی به این منطقه از طریق تاکسی نیز میتوانید از تاکسیهایی که در امتداد بلوار کوهسار تردد میکنند استفاده کنید.
پمپ بنزین:
باید به سمت جنوب حرکت کرده و از منطقه کن عبور کنید، سپس میتوانید از طریق پمپ بنزین کن که در این ناحیه قرار دارد سوخت مورد نیاز را برای خودرو خود تأمین نمایید.
دسترسی به مترو:
در حال حاضر ایستگاه مترو نزدیک به محله بهاران وجود ندارد، اما پس از بهرهبرداری از خط ۶ مترو که در حال ساخت میباشد، ساکنین بهاران میتوانند در ایستگاه شهران از قطار پیاده شده و برای دسترسی به هر منطقه از بهاران از یک خط تاکسی استفاده کنند.
امکانات:
اگر به طبیعت عشق میورزید میتوانید سری به پارک جنگلی کلبه شهر که در این منطقه قرار دارد بزنید، همچنین ساکنین بهاران و گردشگرانی که از این منطقه عبور میکنند، برای چشیدن طعم یک غذای دلنشین در فضای آزاد، باغ رستوران مهستان را در نظر میگیرند. در این باغ رستوران که فضایی شبیه به یک سفرهخانه دارد، غذاهای متنوع با طعم بینظیر سرو میشود، همچنین با وجود این که باغ رستوران مهستان محله بهاران، بیشباهت به یک باغ اصیل و قدیمی ایرانی نیست، افرادی که به این مکان مراجعه میکنند هنگام صرف غذا لذتی دوچندان را تجربه خواهند کرد که فراموش نشدنی است! اگر نیاز به پول نقد داشته باشید باید به بانک اقتصاد نوین که در خیابان شهید امینی فرد و بالای خیابان بهاران ۱ قرار دارد مراجعه کنید. همچنین برای نوشیدن یک چای یا قهوه عصرگاهی میتوانید به کافه تالک که در نزدیکی این بانک قرار دارد مراجعه کرده و روزتان را لذت بخش¬تر نمایید. برای چشیدن طعم فست فود و پیتزاهای متنوع نیز میتوانید به پیتزا دلفین که در بهاران قرار دارد مراجعه کنید.
علاقهمندان به ورزش میتوانند به باشگاه بدنسازی آیرون من که در محله بهاران در کنار بلوار کوهسار واقع شده است بروند و از امکاناتی که در این باشگاه وجود دارد استفاده کنند. فروشگاهها و مراکز خرید محله بهاران با وجود این که محله بهاران نوپا است و جز ساکنین منطقه افراد زیادی برای خرید به آنجا مراجعه نمیکنند، بنابراین فروشگاههای واقع در بهاران نیز محدود است. از جمله مرکز خرید دایر در بهاران میتوان به گالری نازنین اشاره کرد که محصولات چینی و لوکس را عرضه میکند، این گالری در بلوار کوهسار و پس از کلانتری بهاران واقع شده است. مرکز خرید بهاران نیز یکی دیگر از مکانهای مورد توجه ساکنین این منطقه است، همچنین در صورتی که نیاز به محصولات آرایشی بهداشتی داشته باشید، کافی است به لوازم آرایشی بهداشتی آرمین مراجعه نمایید.
کوی بیمه در ناحیه ۶ منطقه ۵ شهرداری تهران واقع شده است و مساحت آن بالغ بر ۰٫۶۹ کیلومتر مربع می باشد. همچنین این محله دارای اماکن عمومی، فرهنگی و پارک ها و بوستان های زیبایی می باشد و به مترو و تاکسی دسترسی آسان رو راحتی دارد. خیابان های این محله بیمه های ۱ تا ۵ می باشند که در خیابان اصلی و به صورت شمالی جنوبی قرار گرفته اند. خیابان های اصلی کوی بیمه به این صورت نامگذاری شده اند: بیمه یکم خیابان شهید ریاحی، بیمه دوم آزمون نیا، بیمه سوم خیابان رستمی، بیمه چهارم خیابان فلسفی و بیمه پنجم خیابان عموییان نام گرفته اند. این پنج خیابان، خیابان های اصلی شمالی جنوبی این محله می باشند و همچنین خیابان شرقی غربی این محله خیابان شهید عظیمی نام دارد. از آنجا که شهرک اکباتان در نزدیکی کوی بیمه واقع شده است ساکنین این محله برای رفع نیازهای خود، ثبت نام در کلاس های آموزشگاه های موجود در شهرک اکباتان و خرید اقلام مورد نیاز منزل نیز می توانند به این محله مراجعه کنند.
دسترسی:
محله کوی بیمه از قسمت شمال توسط شهرک آپادانا در بخش جنوبی به بزرگراه شهید لشگری، از قسمت شرق به شهرک شهید فکوری و از بخش غربی به شهرک اکباتان محدود می شود.
محدودیت ترافیکی:
خوشبختانه این محله نه توسط طرح ترافیک و نه طرح زوج و فرد محدودیتی را شامل نمی شود.
دسترسی به مترو:
در خیابان بیمه دوم ایستگاه مترو وجود دارد.
امکانات:
مسجد الله تنها مسجد قرار گرفته در محله کوی بیمه می باشد این مسجد در بخش شمال غربی میدان سالاری که میدان مرکزی این محله می باشد واقع شده است. میدان مرکزی این محله در تقاطع خیابان بیمه دوم و خیابان شهید عظیمی قرار گرفته است.
کتابخانه واقع در محله کوی بیمه تهران یکی از کتابخانه های عمومی بزرگ نیز در کوی بیمه قرار دارد. نام کتابخانه موجود در کوی بیمه کتابخانه عمومی بیمه می باشد که در خیابان دوم بیمه واقع شده است بوستان ها و اماکن تفریحی کوی بیمه در کوی بیمه واقع در منطقه پنج تهران همچنین بوستان ها و پارک های زیبایی برای بازی کودکان وجود دارد.
بوستان های گلایل و مینا در این محله واقع شده اند و با ارائه فضای سبز و وسایل بازی متعدد به مکانی مناسب برای بازی و تفریح کودکان تبدیل شده است. بوستان گلایل در کوی بیمه در یکی از خیابان های اصلی این محله به نام خیابان عظیمی قرار دارد این بوستان زیبا و سرسبز در سال ۱۳۶۹ تأسیس شده است.
مساحت بوستان گلایل حدوداً ۹۹۷۳۰ متر مربع می باشد و در آن تنوع گونه های گیاهی دیده می شود در این بوستان درخت هایی مثل چنار، بید، سرو نقره ای، نوپا، سرو شیرازی، ماگنولیا، برگ بو، یوگا، یاس زرد، اسپیرم، دم موشی، هفت رنگ، نسترن و چمن را می توان مشاهده کرد. بوستان مینا نیز که در این محله قرار گرفته است در خیابان بیمه چهارم واقع شده است.
مراکز خرید واقع در کوی بیمه در این محله همچنین مراکز خرید، فروشگاه و پاساژ برای خرید اقلام مورد نیاز وجود دارد. بازار میوه و تره بار در کوی بیمه برای خرید اقلام مورد نیاز در منزل دارای تنوع عالی می باشد و همچنین شما می توانید لباس های مورد نیاز خود را از پاساژ و مجتمع تجاری تندیس واقع در کوی بیمه خریداری کنید. مجتمع تجاری تندیس در خیابان سوم بیمه قرار گرفته است.
رستوران ها و فست فودهای واقع در کوی بیمه رستوران ها و فست فودهای مختلفی در نواحی اکباتان و بیمه واقع شده اند. شما می توانید در این رستوران ها اوقات خوبی را با خانواده خود سپری کرده و از خوردن غذاهای خوشمزه آن نهایت لذت را ببرید. یکی از رستوران های مشهور واقع در این محله رستوران و فست فود تیس می باشد که در انتهای بلوار اصلی در فاز ۳ مجتمع تجاری اکباتان واقع شده است.
پونَک، محلهای است که در شمال غرب تهران و در منطقه ۵ شهرداری تهران و بخشی از آن در منطقه ۲ شهرداری تهران پایتخت واقع شدهاست. طبق آخرین آمار، این محله حدود ۲۹۰۰۰ نفر جمعیت دارد.
جایگاه جغرافیایی و شهری
این محله از از شمال به بزرگراه هاشمی رفسنجانی (نیایش)، از جنوب به بزرگراه شهید همت، از شرق به رودخانه پونک(فرحزاد) و بزرگراه یادگار امام و از غرب به بزرگراه ستاری منتهی میشود. پونک از غرب به محله جنتآباد (تهران)، از شرق به دره پونک که که هماکنون بوستان نهج البلاغه در آنجا ساخته شدهاست و مرز بین پونک و شهرک غرب است، از شمال به محله حصارک و از جنوب به محله محله باغفیض محدود میشود. خیابانهای سیمون بولیوار و محله چهار دیواری در انتهای شمال غربی پونک قرار دارند.
ده پونک
ده پونک در قدیم محل باغهای بزرگ و توتستانهای قدیمی غرب تهران بودهاست که از این باغها شمار کمی امروزه بهجا ماندهاست. وجه نامگذاری آن به علت فراوانی گل پونه در دره پونک در قدیم است. قدمت این ده به بیش از ۸۰۰ سال میرسد و درخت بید معروفی در محله وجود دارد که نشان دهنده ی این قدمت است.
خیابانها و بلوارهای اصلی
از خیابانهای اصلی میتوان به میرزابابایی، اشرفی اصفهانی، شهید مخبری (۳۵متری گلستان)، سردار جنگل، همیلا، بلوار عدل، خیابان زیتون، المهدی، چمران و بلوار کمالی اشاره کرد.
ترابری
خط ۱۰ اتوبوسهای تندرو که در ۱۵ خرداد ۱۳۹۰ افتتاح شد از میدان آزادی در غرب تهران آغاز میشود، با عبور از دو بزرگراه محوری محمد علی جناح و شهید اشرفی اصفهانی از میدان دوم صادقیه، پونک و چهار دیواری و نیز از مقابل دو مرکز بزرگ خرید تیراژه و بوستان عبور کرده و در نهایت به واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی در شمال غرب تهران منتهی میشود. این خط در ایستگاه صادقیه با خط ۴ مترو، در پایانه آزادی با خط ۳ متروی تهران و در ایستگاه پونک شمالی با خط ۶ اتوبوسهای تندرو متصل میشود.
اماکن شاخص
محله ی پونک شمالی، در شمال شرق منطقه ی ۵ شهرداری تهران واقع گرديده.
محدوده محله : از شمال به بزرگراه شهید آبشناسان و محله ی المهدی، از جنوب به بلوار شهید میرزابابایی و پونک جنوبی، از شرق به بزرگراه اشرفی اصفهانی و از غرب به بزرگراه شهید سرلشکر ستاری و محله ی شاهین محدود مي گردد.
وسایل نقلیه عمومی : اتوبوس بی آر تی ، اتوبوس ، تاکسی های خطی
مجتمع تجاری و اداری بوستان در پونک شمالی قرار گرفته است.
جایگاه سوخت : نزدیک ترین جایگاه های سوخت در بزرگراه آبشناسان و بزرگ راه همت وجود دارد.
بوستان ها : پارک ترافیک ، و بوستان های زیادی در این محله قرار دارند.
در گذشته در اين مكان قريه اي وجود داشته است به نام پونک یا پوئینک که به خاطر آن ده، نام این محله نيز پونک گذاشته شده است. هنوز هسته ی مركزي آن ده پابرجاست و امام زاده عینعلی و زینعلی در آن ده قرار دارند.
محلی که هم اکنون برای خود مکان مستقلی را تشکیل داده و سرانه معابرش قابل توجه مي باشد، پیش از این، روستایی کوچک بوده و زیر عنوان بخشداری کن اداره می شده است. نام این ناحیه در منابع، با نام کن و به عنوان روستا عجین شده است. در فرهنگ جغرافیایی ایران در ادامه نام پونک نیز چنین آمده:”دهی جزو دهستانِ حومه بخش کنِ شهرستان تهران، واقع در ۶ هزار گزی خاوری کن و ۱۲ هزار گزی راه عمومیگز = ۰۴/۱ متر درنام یک روستا زمین هایی که شهرداری به کسانی می داد که خانه هایشان در طرحهای توسعه شهری قرار میگرفت داشتند، واگذار نمودند. در سخني ديگر از نیایش به بالا و از نیایش به پایین(میرزا بابایی) هنوز بحث زمین¬های فرمان-فرمایان مطرح مي باشد. قبل از انقلاب این محله خارج از محدوده بود و غیر از دهِ پونک هیچ آبادی خاصي وجود نداشت. دهِ پونک الان جزء منطقه ی ۲ محسوب میشود، یعنی در سمت شرق بلوار اشرفی اصفهانی قرار دارد، ولي غرب آن در منطقه ی ۵ است. زمین های اینسو، بایر و موات(زمینهای خالی) بود، این زمینها را در اختیار سازمان زمین شهری گذاشتند و به تعاونیهای دولتي واگذار گرديد. نام این تعاونی ها به ترتیب توانیر، امور استخدامی و دارایی بوده است.
در خصوصِ اولین ساکنين این محله نيز مي توان گفت كه ايشان از کارکنان دولت و از طبقه ی متوسط بوده اند كه به صورت خانوادگی وارد محله گرديدند، اما به تدریج ترکیب جمعیت عوض شده است، به طوری که امروزه به صورت مختلط از هر نوع صنفي در محله يافت مي شود.
مذهب غالب مردم از ابتدا تاکنون نيز تشيع بوده است .در نگاهي ديگر، از تحولاتی که محله از بدو تاسیس تا به امروز به خود دیده، ايجاد “مرکز تجاری بوستان” قابل ذكر خواهد بود که موجبات رشد جمعیت و شلوغی محله را فراهم آورده است.
جنتآباد نام محلهای در شمال غرب تهران و در منطقه ۵ شهرداری تهران است که از غرب به محله شهران، از شمال به حصارک، از شرق به محلههای پونک و چهاردیواری و بزرگراه اشرفی اصفهانی و از جنوب به خیابان آیتالله کاشانی میرسد.
بلوار جنتآباد از جاده حصارک شروع و به خیابان آیتالله کاشانی ختم میگردد. از شمال به جنوب به ترتیب بزرگراه آبشناسان، بزرگراه همت، خیابان چهارباغ، خیابان ۳۵متری لاله با این بلوار، چهارراه تشکیل میدهند. از جمله خیابانهای بزرگ که به این بلوار میرسند میتوان خیابانهای ۲۰ و ۳۵ متری گستان را نام برد.
علت تاریخی نام گذاری جنت آباد
جنت آباد به جهت آبوهوای بهشتی اش در گذشته به این نام معروف شد. رودخانه های کن، سولقان، وردآورد، چشمه های باغ فیض و چندین قنات از جنت آباد می گذشت و این منطقه را جزء مناطق حاشیه ای شهر تهران قرار داده بود. درختهای انار و گیلاس که میراث باغ های سالیان دور است، هنوز در کوچه پس کوچه های این محله خودنمایی می کند. در گذشته رودخانههای متعددی در این محله جریان داشته اند که ساکنین باغ های اطراف برای تامین آب و آبیاری از آنها استفاده می کردند. به علت همین وفور آب و بالبطع آبیاری باغ ها، این محله از سرسبزی و آب و هوای خوبی برخوردار بود به همین دلیل نام جنت به آن داده شد.
بیشتر زمین ها و باغ های این محله متعلق به شخص معروفی به نام «نظام مافی» بوده است که مدرسه و مسجد نظام مافی از یادگارهای او است، او مالکیت این زمین ها را به سازمان های دولتی و مردم سپرد، در ابتدا این محله سکونتگاه کارگرانی بود که در کارخانه های غرب تهران کار می کردند اما با انقلاب اسلامی رشد ساخت و ساز در این منطقه به طور جدی آغاز شد و خانه های این محله با توجه به ارزان بودنشان مورد توجه مهاجران تازه وارد به پایتخت قرار گرفت، زمان زیادی نگذشت که آپارتمان های چند طبقه جای باغ های گیلاس را گرفت و مسیر رودخانه ها را از محله دور و کمکم آن ها را خشک کرد. بعد از مدتی با گسترش این محله، به دو بخش جنت آباد شمالی و جنت آباد جنوبی تقسیم شد.
مترو
هماکنون خط ۴ مترو در حال انجام عملیات حفر تونل میباشد. مترو از ایستگاه ارم سبز خط ۴ آغاز شده و درمیدان کانون شهر زیبا با خط ۶ مترو یک ایستگاه تقاطعی خواهد داشت سپس بسوی میدان چهارباغ جنت آباد واقع در جنوب بزرگراه همت میرود و دارای ایستگاه مترو خواهد شد همچنین طبق نقشه سندچشم انداز مترو تهران] تا سال ۱۴۰۴ خط ۴ از میدان چهارباغ زیر بزرگراه همت به چهارراه ایرانپارس در تقاطع بلوار جنت آباد وبزرگراه نیایش گسترش میابد و دارای ایستگاه مترو میشود و همچنین یکی از ایستگاههای خط مترو اکسپرس خواهد بود طبق نقشه سند چشمانداز مترو تهران ۱۴۰۴خواهد شد.
درمانگاه
بازارهای میوه و ترهبار
مکانهای شاخص
دانشگاهها
بوستانها
جنت آباد جنوبی کجاست؟
محله جنت آباد جنوبی یکی از بهترین محلههای شمال غرب تهران است که در ناحیه ۷ منطقه ۵ تهران قرار گرفته است. این محله از شرق با باغ فیض، از غرب با شهران، از شمال با جنت آباد مرکزی و از جنوب با بزرگراه آیتالله کاشانی همسایه است.
تاریخچه جنت آباد جنوبی
در گذشته، رودخانههای مختلفی در این منطقه و محله جریان داشتهاند که از جمله مهمترین آنها میتوان به رودخانههای کن، سولقان، وردآورد، چشمههای باغ فیض و همچنین قناتهای مختلف که برای تأمین آب باغها و بوستانهای اطراف میشده است اشاره کرد. زیاد بودن آب، قرار گرفتن اراضی در کوهپایه و حاصلخیزی زمینهای محله باعث شده است که این محله «جنت» که به معنای «بهشت» است، نامگذاری شود؛ اما متأسفانه به علت ساختوسازها، مسیر رودخانه منحرف و اکثر رودخانهها خشک شدند. در این راستا جنت آباد و محلههای اطرافش که زمانی تنفس گاه تهران محسوب میشدند، نسبت به گذشته آبوهوای مطبوع خود را از دست دادند و باغهای آنها تبدیل به آپارتمان شد. از طرف دیگر نمیتوان چنین گفت که به طور کامل نابود شدهاند، چرا که همچنان این محله و منطقه نسبت به سایر مناطق تهران از آبوهوای مناسبتری برخوردار است.
بهترین محله جنت آباد جنوبی
میدان چهارباغ جنت آباد جنوبی و میدان لاله شرقی و غربی این منطقه بسیار معروف هستند.
بافت محله جنت آباد جنوبی
بافت این محله غالبا نوساز است و به دلیل خلوت بودن و آرامشی که در این محله حاکم است، متقاضیان زیادی دارد.
مسیر رفتن به جنت آباد جنوبی
محله جنوبی جنت آباد ایستگاه مترو ندارد. برای رفتن به این محله میتوان در پایانه مترو صادقیه از اتوبوس یا تاکسی استفاده کرد. دیگر دسترسی به این محله اتوبان شهید همت از شمال، اتوبان شهید ستاری از شرق و اتوبان شهید باکری از غرب است.
مراکز خرید اصلی
از مهمترین مراکز خرید این منطقه میتوان به مرکز خرید مریم واقع در تقاطع بلوار جنت آباد و خیابان آیتالله کاشانی و پاساژ سمرقند جنت آباد جنوبی واقع در تقاطع بلوار لاله و خیابان جنت آباد اشاره کرد.
قیمت آپارتمان نوساز در جنت آباد جنوبی
جنت آباد جنوبی تهران تقریبا از جمعیت اشباع شده است. تنها از طریق بازسازی خانههای ویلایی قدیمی و تبدیل آنها به آپارتمانهای چند طبقه میتوان به جمعیت این محله افزود. در مورد سطح قیمت آپارتمان نوساز در جنت آباد جنوبی میتوان گفت در سطح بالایی در مقایسه با مناطق مجاور برخوردار است.
جنت آباد جنوبی بهتر است یا شمالی؟
در ادامه قصد داریم به بیان تفاوتهای جنت آباد شمالی و جنت آباد جنوبی بپردازیم:
جنت آباد شمالی در قسمت بالایی محله جنت آباد و در سمت شمال این محله واقع شده است. جنت آباد شمالی از سمت شمال به سیمون بولیوار، از جنوب به بزرگراه شهید آبشناسان، از شرق به خیابان میلاد و از غرب به بزرگراه شهید باکری منتهی میشود. آبوهوای جنت آباد شمالی نسبت به جنوبی بهتر است و دارای بوستانهای بیشتری میباشد. خیابانهای اصلی جنتآباد شمالی شامل خیابانهای گلستان غربی و شرقی، ایرانشهر و بلوار انصار المهدی میشود. تعداد مدارس در این منطقه و محدوده مرکزی از منطقه جنوبی محله بیشتر است. مجاورت با بازار گل و گیاه غرب تهران نیز از دیگر ویژگیهای این منطقه است.
جنت آباد جنوبی
از محلۀ جنت آباد تحت عنوان « تنفس گاه غرب تهران » یاد می شود چرا که پر است از درخت های سر سبز و پارک های متنوع بنابراین هوای آن به نسبت بقیۀ محله های تهران پاک تر می باشد. البته در این پاکی عوامل دیگری هم نقش کلیدی داشته اند، مثلاً اینکه این محلۀ تهران دور مانده است از ازدحام و شلوغی های سرسام آور تهران چون از هجوم کارخانه ها، شرکت های خصوصی، و یا اداره های دولتی تا به امروز جان سالم به در برده است. از این رو جنت آباد تهران می تواند برای سکونتبیماران قلبی و عزیزانی که به مشکلات تنفسی دچار اند و در کل تک تک شهروندانی که خواهان آرامش و سکوت هستند نیز گزینۀ ایده آلی محسوب شود به تعبیری می توان گفت خرید آپارتمان و یا رهن و اجارۀ آن در محلۀ جنت آباد تهران معمولاً مناسب حال شهروندان متوسط رو به بالا می باشد.
پیشینه:
در گذشته، رودخانه¬های مختلفی در این منطقه جریان داشته¬اند که برای تامین آب باغها و بوستانهای اطراف از آنها استفاده می شده است، همین وفورآب و قرار گرفتن این اراضی درکوهپایه باعث شد که این محله”جنت” نامگذاری گردد. زمین های جنت آباد متعلق به شخصی به نام نظام معافی بوده که وی این زمین ها را به مردم و سازمان های دولتی واگذار میکند. این محله ابتدا سکونتگاه کارگرانی بود که در کارخانجات غرب تهران مشغول به کار بودند. بعد از انقلاب به دلیل ارزان بودن زمین، مهاجران به این محله روی آوردند و زمین خریداری کردند. به این شکل جنت اباد رونق گرفت و محله به تدریج رشد کرد. خالی از لطف نیست تاریخچۀ یکی از محله های مهم و قدیمی جنت آباد مرکزی را با هم مرور کنیم: تاریخچه محلۀ شاهین.
محلۀ شاهین از قدیمی ترین محله های جنت آباد مرکزی می باشد و حتی جالب است بدانید قدمت این محله از خود جنت آباد مرکزی هم بیشتر می باشد. قدیمی های محل معتقد بودند روزگای دور بر فراز کوه های جنت آباد مرکزی شاهین های زیادی پرواز می کردند و به همین دلیل نام شاهین را برای آن قسمت از محله برگزیدند اما امروزه این محلۀ تهران را تحت عنوان « خیابان شهید پژوهنده » می شناسند.
جمعیت:
این محله به دلیل آب و هوای مطبوع خود روزگاری به تنفسگاه تهران شهرت داشته است، از این رو بیماران قلبی- تنفسی و افراد سالمند زیادی به این محله¬ مهاجرت کردند. عده زیادی از کارمندان هواپیمایی، شهرداری و تعدادی از نهادهای انقلابی از گذشته تا کنون در این محله ساکن اند، از این رو ساکنان از لحاظ تحصیلات در سطح بالایی قرار دارند. بافت شهری جنت آباد غالبا مسکونی است، از این رو به جز در چند خیابان اصلی ترافیک چشم گیری در محله وجود ندارد.کوچه های محله دنج و ساکت است و از نظر دسترسی و امکانات رفاهی وضعیت مناسبی دارد.
دسترسی:
از سمت شمال می رسیم به بزرگراه همت – از سمت جنوب می رسیم به بزرگراه آیت الله کاشانی – از سمت شرق می رسیم به بزرگراه شهید ستاری و محله باغ فیض – از سمت غرب می رسیم به بزرگراه شهید باکری با امتداد محلۀ جنت آباد مرکزی به سمت شمال شرقی به خیابان شجاعی می رسیم که امتداد همان خیابان به محلۀ شاهین ختم می شود
اتوبوس و تاکسی:
رو به روی خیابان یازدهم ایستگاه تاکسی ایران پارس – ولیعصر هم قرار دارد.
پمپ بنزین:
به ایستگاه سردار جنگل نزدیک است در سمت غرب هم ایستگاه کن فاصله زیادی با محله ندارد.
دسترسی به مترو:
به ایستگاه “صادقیه” نزدیک است.
امکانات:
برخی از مهم ترین مراكز تفریحی و ورزشی محلۀ جنت آباد مرکزی تهران محلۀ جنت آباد مرکزی از چندین پارک با صفا و دلباز نیز برخوردار می باشد که از آن جمله است: « پارک دانش » واقع در نبش کوچۀ دانش با امتداد ضلع شرقی کوچۀ دانش به خیابان بوستان و « پارک شبنم » می رسیم که در آنجا پارکی دیگر به نام « پارک بزرگ میلاد » واقع شده است. این پارک درست در تقاطع خیابان عسگری و خیابان بسیج قرار دارد. « پارک تندرستی » هم در انتهای خیابان آهو احداث شده است و همچنین است پارک های دیگری چون: پارک بزرگمهر، پارک بهاره، و … در ضمن در این محلۀ تهران برای اجرای مراسم های خاص و به یاد ماندنی هم سالن های مجهزی تعبیه شده است مثلاً « تالار پذیرایی قصر گلستان » یکی از ظرفیت های ارزشمند جنت آباد مرکزی در این خصوص دانسته می شود.
برخی از مهم ترین مراکز خرید محلۀ جنت آباد مرکزی تهران اهالی محلۀ جنت آباد مرکزی می توانند در سطح تمام محله ها از فروشگاه های متنوع محل دیدن کنند و به راحتی لا به لای گشت و گذار خود کالاهای مصرفی مورد نیازشان را خریداری نمایند. اگر بخواهیم من باب مثال چند مورد از مهم ترین های آن را با هم برشمریم به موارد زیر خواهیم رسید: « مرکز خرید شهروند » واقع در نبش خیابان سینا، « مجتمع تجاری گل » واقع در خیابان رجب صلاحی، « بازار بزرگ جنت آباد»، « مرکز خرید ۸۸ » واقع در خیابان شاهین شمالی، خیابان گلستان، قبل ازخیابان بوستان و … برخی از مهم ترین امکانات پزشکی محلۀ جنت آباد مرکزی تهران در مواقع ضروری مردم محلۀ جنت آباد مرکزی می توانند از امکانات مجهز و کادر پزشکی مجرب در بیمارستان عرفان بهره مند شوند این بیمارستان در خیابان نیایش احداث شده است. علاوه بر آن در محلۀ جنت آباد مرکزی یک درمانگاه هم به نام درمانگاه الیاد واقع در خیابان اقاقیا وجود دارد که این دو در کنار سایر مراکز درمانی و داروخانه های متعدد در سطح محل به نوعی در تلاش اند سلامتی را به آغوش گرم خانواده ها باز گردانند.
حصارک نام یکی از محلههای قدیمی شمال غرب تهران است که قدمت بسیار زیادی دارد. محلهی حصارک در شمال منطقه ۵ شهرداری و شمال شهر تهران قرار دارد. این محله از شمال به دامنههای البرز و آبریز کوههای امامزاده داوود، کیگا و سولقان میرسد. حصارک در شرق با محله مرادآباد همسایه است ولی دارای مرز مشخصی نیست.
در غرب، رودخانههای وسک و حصارک، این محله را از شهران شمالی جدا میکنند و در جنوب بلوار سیمون بولیوار در حدفاصل حصارک و جنتآباد شمالی قرارگرفته است. اکثر جمعیت حصارک را افراد غیر بومی تشکیل میدهند که به دلیل گسترش تهران در این منطقه ساکن شدهاند. در حال حاضر بخش اعظمی از حصارک در دست دانشگاه آزاد است و امکان دارد در آیندهای نزدیک جنوب حصارک به جنتآباد پیوسته و یا بهطور کامل مستقل شود.
محله ی سازمان آب در میانه های منطقه ۵ شهرداری تهران قرار گرفته و از شمال به بزرگراه آیت الله کاشانی و محله ی شهرزیبا، ازجنوب به بزرگراه شهید حکیم و محله ی کوی ارم، از شرق به محله ی سازمان برنامه شمالی و اتوبان باکری و از غرب به بلوار تعاون و اندیشه محدود میگردد. اطلاعاتی که در ادامه به آنها اشاره خواهد شد حاصل مصاحبه با اعضای شورایاری و معتمدین محله سازمان آب در آبان ماه ۱۳۸۸ میباشد.
در خصوص وجه تسیمه این محله وجود سازمان آب در این محله موجب گردید تا محله به این نام معروف شود.. در حال حاضر نیز این شرکت و شهرک کارمندان سازمان آب، در کنار خیابان شهید شرَبیانی واقع می باشند به سخن دیگر، در این محله در گذشته تصفیه خانه ی سازمان آب و کارگاه تیرسازی قرار داشته است و به خاطر آن که کارکنان آن به محل کارشان نزدیک باشند این شهرک را ساخته اند. قدیمیترین قسمت محله نیز “بلوارآسیا” و“دویست دستگاه”می باشد. قبل از انقلاب در این محدوده، دو پروژه به بهره برداری رسید، یکی از آن ها هزار دستگاه شهرزیبا و دیگری دویست دستگاه در جوار آیت الله کاشانی بود. هدف از پیگیری این پروژه ها آن بود که دویست دستگاه را به افسران و هزار دستگاه را به درجهداران بدهند. اما آنها ها این شهرک را به دو دلیل نپذیرفتند، اولاً آپارتمانها ۸۰ متری بود، ثانیاً از نظر امنیتی نیز از موقعیت مناسبی برخوردار نبودند و از راه های فرار زیادی برخوردار بودند. در نتیجه این پروژه را با قیمت ۱۲۰ تومان و به صورت اقساط، به مردم واگذار کردند. در عین حال، خریداران نیز معترض بودند، زیرا آن ها اعتقاد داشتند که “قسط میدهیم اما خارج از محدوده هستیم”.
برای درمان این مساله، این محله را جزء محدوده شهری قلمداد نمودند. به این ترتیب از آیت الله کاشانی به پایین و از بلوارآسیا تا سر نیلوفر جزء محدوده شهر و از نیلوفر به سمت غرب یعنی به سمت بلوار تعاون جزء محدوده ی ۲۵ ساله تلقی گردید. تا قبل از انقلاب در غرب نیلوفر، باغ بزرگی وجود داشت که در حال حاضر خیابان های سرو، آلاله و بلوار عدالت جایگزین آن شده اند.
در همان زمان نیز، این محدوده خیابان بندی شده بود، اما چون جزء محدوده ی ۲۵ ساله محسوب می گردید، اهالی اجازه ی ساخت نداشتند. در این راستا ۸ خانواری که داخل این باغ زندگی می کردند، خانه های محقری داشته و آب و برق خود را با تانکر و موتور برق تامین می نمودند. بعد از انقلاب اجازهی ساخت و ساز به این قسمت نیز داده شد.
لذا مالکین، زمین ها را به قطعات ۳۸۰ متری تفکیک کرده و به فروش رساندند. به بیانی دیگر در سال های ۱۳۴۷ و ۱۳۴۸ در کوی کیهان یک پاسگاه پلیس وجود داشت، به این معنی که این قسمتها قبل از انقلاب هم مسکونی بوده و به کوی کن و ویلاشهر معروف بودهاند. علت نامگذاری ویلاشهر را نیز می توان این گونه بیان نمود که آن مکان، تنها جایی بود که از خانه های یک طبقه برخوردار بود.
در خصوص مالکیت زمین های محله نیز می توان گفت، زمین های بلوار آسیا و نیلوفر(محله سازمان آب) متعلق به حاج آقا شنتیانی بود. پس از آن نیز سازمان زمین شهری، این مکان را به تعاونی سازمان آب داده و این تعاونی نیز ساختمان ها را پس از ساخت به کارکنان خود واگذار نمود. قسمت غربی بلوار عدالت نیز به تعاونی پلیس قضایی و مقداری از زمین های باغ نیز توسط سازمان زمین شهری به کارمندان مجلس شورای اسلامی واگذار گردید.
در خصوص تحولات اثرگذار بر محله، این نکته قابل ذکر خواهد بود که در گذشته، در محدوده ی آیت الله کاشانی تا شهرزیبا، جاده باریکی وجود داشت، لذا در سال ۱۳۵۲ که بازی های آسیایی در استادیوم آزادی فعلی برگزار گردید، این جاده را که قبلاً “جاده ی کن” نامیده میشد بهسازی و عریض تر نموده و به شکل اتوبان فعلی درآوردند. اوایل انقلاب نیز نام آن را آیت الله کاشانی نهادند. این اتوبان باعث آبادی و رونق منطقه و بالطبع محلات شده است.
نکته ی شایان ذکر در خصوص گذشته ی محله این خواهد بود که محله ی سازمان آب، چاه و قنات نداشت و با تانکر به این مکان آب آورده و می فروختند. از سوی دیگر یک کانال به نام کانال آسیا در محله وجود داشت که در حال حاضر روی آن را پوشانده اند. در خصوص ترکیب جمعیتی مهاجران اولیه ی محله می توان گفت از همان ابتدا افراد به صورت خانوار وارد محله شده اند. همچنین قومیت غالبی در محله وجود ندارد اما از ابتدای شکل گیری محله، مذهب اکثریت افراد تشیع بوده است.
در گذشته و در زمان قاجار و پهلوی گسترش و توسعه تهران مانند امروزه نبوده است بلکه تنها بخش هایی که درون حصار بوده اند شامل شهر تهران محسوب می شدند ولی در حال حاضر با گسترش و توسعه تهران محلات جدیدی ایجاد شده به طوری که در حال حاضر تهران دارای ۲۲ منطقه است. این محلات جدید دیگر مشکلات محلات تهران در قدیم را نداشته بلکه خیابان کشی های اصولی سبب شده است که بیشتر مردم تمایل به زندگی در این محلات را داشته باشند. محله سازمان برنامه هم دقیقا جزء محلات جدید تهران محسوب می گردد و دارای نقاط مثبت و پتانسیل های خوبی برای زندگی در غرب تهران است. این محله درست در قلب منطقه ۵ واقع شده و به عنوان یکی از بهترین محلات تهران محسوب میشود. بطور کلی محله سازمان برنامه از ۲ محله سازمان برنامه شمالی و سازمان برنامه جنوبی تشکیل شده که توسط بلوار فردوس این دو محله از هم جدا شده است. البته خود محله سازمان برنامه شمالی هم به دو بخش تقسیم میگردد که این دو بخش توسط اتوبان علامه جعفری از هم جدا شده است. در مورد هر دو محله می توان به دسترسی های عالی و مناسب آن اشاره نمود.
پیشینه
شاید با شنیدن اسم سازمان برنامه به فکر ارگان دولتی سازمان برنامه بودجه میافتید. در واقع باید گفت که در قدیم تمامی زمین های این محله در اختیار فردی به نام اعتماد بوده و ارگان دولتی سازمان برنامه بودجه تمامی این زمین ها را از اعتماد خریداری نموده است. در سال ۱۳۳۲ در محدوده دویست دستگاه تفکیک اراضی انجام شد و در سال ۱۳۴۲ خاتمه یافت. یکی از نکات جالب این منازل این است که به صورت پیش ساخته بوده و خودم مردم مجبور شدند که برای منازلشان پنجره بسازند. در محدوده سازمان برنامه شمالی ساخت و سازهای اندکی تا قبل از انقلاب اسلامی انجام شد ولی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی به دلیل ارزانی زمین و خوب بودن آب و هوای محله ساخت و سازها رشد و پیشرفت بیشتری گرفت و همین امر سبب سرریز جمعیت و مهاجرت افراد بیشتری گردید. در واقع باید گفت که بیشتر افرادی که در محله سازمان برنامه شمالی ساکن بودند کارمندان دولتی به خصوص کارمندان سازمان برنامه بودجه بودند ولی هم اکنون دیگر این منازل و زمین های فروخته شده تبدیل به ساختمانهایی مدرن و جدید گردیده و مردم عادی در آن ها ساکن هستند.
دو اتفاق مهمی که سبب رشد و پیشرفت چشم گیر محله سازمان برنامه گردید شامل موارد زیر میگردد: ۱٫آسفالت بلوار آیت الله کاشانی که تا قبل از سال ۱۳۵۵ به صورت خاکی بوده است. پیروزی انقلاب اسلامی سبب شد تا میزان ساخت و ساز در محله افزایش یابد و همین امر سبب افزایش جمعیت این محله گردید.
دسترسی:
دسترسی های محله سازمان برنامه شمالی از شمال به بلوار آیت الله کاشانی، از جنوب به اتوبان علامه جعفری و بلوار فردوس، از شرق به بلوار شقایق و بزرگراه ستاری و از غرب به بزرگراه باکری منتهی میشود. دسترسی های محله سازمان برنامه جنوبی به مشخصات زیر است. از شمال به بلوار فردوس غربی، از جنوب به آزاد راه تهران-کرج، از غرب به بزرگراه باکری و از شرق به بلوار شقایق و بزرگراه ستاری منتهی میگردد.
اتوبوس و تاکسی:
خوشبختانه محله سازمان برنامه جزء آن دسته از محلات تهران است که دارای اتوبوس و تاکسی های زیادی به سراسر نقاط تهران است. همانطور که گفته شد می توانید توسط تاکسی و اتوبوس های مترو ارم سبز و صادقیه خود را به نقطه ای از شهر تهران برسانید. همچنین اتوبوسی از مترو ارم سبز تا پونک ایجاد گردیده که از نزدیکی محله سازمان برنامه عبور مینماید.
پمپ بنزین:
همانطور که می دانید پمپ بنزین به عنوان یکی از مهمترین ارکان، بهتر است که در هر محله ای وجود داشته باشد، ولی متاسفانه در محله سازمان برنامه پمپ بنزینی تعبیه نشده است. بنابراین می توان گفت که نزدیکترین پمپ بنزین به محله سازمان برنامه پمپ بنزین ورزشگاه آزادی و پمپ بنزین آیت الله کاشانی است.
دسترسی به مترو:
بطور کلی در محله فردوس تهران یک خط مترو و ایستگاه مترو ارم سبز وجود دارد. متاسفانه در خود محله سازمان برنامه ایستگاه مترویی وجود ندارد ولی به وسیله تاکسی می توان به ایستگاه مترو ارم سبز برسید. همچنین علاوه بر مترو ارم سبز می توان به مترو صادقیه هم اشاره نمود که برای رسیدن به این ایستگاه هم باید به وسیله تاکسی یا اتوبوس خود را به مترو برسانید.
امکانات:
مراکز خرید محله سازمان برنامه در هر محله ای چه در خارج تهران و چه در داخل تهران مهمترین بخشی که باید به آن توجه شود مراکز خرید است که در طول چند سال گذشته در بیشتر مناطق تهران پاساژ و مراکز خرید بزرگی افتتاح گردید.
در محله سازمان برنامه هم چندین مغازه برای خرید پوشاک و رفع احتیاجات روزانه وجود دارد ولی در نزدیکی این محله می توان به مرکز خرید آبنوس، مرکزخرید کوروش و مرکز خرید هایپر استار اشاره نمود که دارای فروشگاه های برند، هایپر مارکت، رستوان، کافی شاپ، فست فود و… است. همچنین اهالی سازمان برنامه شمالی به دلیل نزدیکی به محله جنت آباد هم برخی اوقات از این محله پوشاک، کیف و کفش را خریداری می نمایند.
در محله سازمان برنامه جنوبی بازار میوه و ترهبار شقایق برای خرید میوه، گوشت و مرغ بسیار مناسب است.علاوه بر میوه و ترهبار می توان به مجتمع تجاری ارکیده برای خرید مراجعه فرمایید. این مرکز تجاری در سازمان برنامه جنوبی قرار دارد.
بوستانها، مراکز گردشی، ورزشی و تفریحی خوشبختانه با وجود آن که در محله سازمان برنامه بیشتر منازل مسکونی دیده می شود ولی با این وجود چندین بوستان و پارک وجود دارد که سبب می شود که این پارک ها به عنوان یک محل مناسب برای گردش و تفریح خانواده و کودکان انتخاب شود.
در محله سازمان برنامه پارک هایی مانند بوستان کیهان، بوستان اردکانی، بوستان مریم، بوستان ساناز، بوستان جانبازان و بوستان پرنیان وجود دارد. سرای محله سازمان برنامه شمالی واقع در پارک مریم است که دارای کتابخانه، امکانات تفریحی و کلاس های مناسبی برای کودکان و نوجوانان میباشد. برای محله سازمان برنامه جنوبی هم سرای محله در نزدیکی بوستان پرنیان قرار دارد.
در نزدیکی بوستان جانبازان یک زمین فوتبال برای سرگرمی و ورزش وجود دارد. اگر به دنبال هیجان تفریح هستید بهترین پیشنهاد در نزدیکی این محله شهربازی پارک ارم است که دارای وسایل خوب و مناسبی برای کودکان، جوانان و حتی بزرگسالان است. در این مجموعه علاوه بر شهربازی میتوان از قلعه سحر آمیز، سیرک بین المللی آفتاب، باغ وحش پارک ارم و دریاچه پارک ارم دیدن نمایید.
محله شاهین تهران در تقسیم بندی مناطق شهرداری این شهر جزو محلات منطقه ۵ و ناحیه ۷ قرار گرفته است. این محله از نظر اقامت می تواند به یک فرصت مناسب برای کسانی تبدیل شود که در جستجوی مسکن مناسب یا اجاره ای هستند. بافت مدرن و نیز وجود مجتمع های مسکونی گوناگون و قرارگیری این محله در مجاورت بزرگراه های آبشناسان (شمال)، شهید ستاری(غرب) و بزرگراه شهید همت(جنوب) موجب رونق گرفتن ساخت و ساز در این محله شده است. وضعیت ترافیکی بسیار مناسب و دسترسی آن به امکانات گوناگونی که در این محله قرار گرفته از قبیل ادارات و ارگان های خدمت رسان مطمئنا می تواند این محله را به یکی از گزینه های انتخابی افرادی تبدیل کند که می خواهند در محله ای خلوت و دور از هیاهوهای روزانه زندگی کنند.
پیشینه:
اراضی محله شاهین تهران تا قبل از انقلاب در اختیار یکی از مالکان سرشناس آن موقع به نام نظام مافی بوده است. در دوران حکومت پهلوی گسترش محلات شهر به سمت شمال این محله نیز به عنوان یک منطقه هدف در نظر گرفته می شود.
البته روند ساخت و ساز به معنای واقعی بعد از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی در آن آغاز می شود. در اوایل انقلاب، املاک و داراییهای فرد مذکور نیز مصادره گردیده و در اختیار مردم قرار می گیرد. این محله در بدو شکل گیری به دلیل آب و هوای مناسبی که دارد و نیز قرار گفتن آن در دامنه کوههای اطراف از رشد و توسعه بسیار مناسبی برخوردار بوده است.
بافت جمعیتی و ساکنین محله شاهین از بین مهاجرین سایر مناطق کشور به تهران و نیز مهاجرین درون شهری یا سایر نقاط تهران شکل گرفته است. تعداد کثیری از این افراد که عمدتا از طبقات فرودست جامعه بودند به منظور پیدا کردن کار به تهران مهاجرت کرده و در همین منطقه سکونت گزیده اند.
از جمله افراد سرشناس و مشهوری که در تاسیس و شکل گیری محله شاهین نقش بسزائی داشتند یکی از نمایندگان شهرداری وقت به نام آقای طباطبایی بوده که زمینه گسترش و رشد ساخت و ساز را برای اقشار فرودست جامعه در این منطقه از تهران فراهم نموده اند و از این نظر خدمات شایانی به اهالی محله ارائه نموده اند و مردم منطقه قدردان زحمات ایشان هستند. محله شاهین دارای مردمی خونگرم و اهالی با صفایی بوده که به قوانین شهرنشینی مطلع بوده و در گذار تاریخ انقلاب همواره در کنار آرمان های انقلاب اسلامی و اهداف متعالی آن قرار گرفته اند.
جمعیت:
محله شاهین از حیث جغرافیایی یکی از مناطق خوش آب و هوای تهران محسوب می شود. این منطقه همانند سایر محلات دیگر منطقه ۵ از قبیل جنت آباد و پونک دارای ساختمان های تازه سازی است. بسط و گسترش بافت جمعیتی و ساختمان سازی در این محله در واقع از سال ۱۳۵۹ به بعد آغاز شده و به تدریج به شکل امروزی رسیده است. بنابراین محله شاهین از این لحاظ که دارای قدمت چندان زیادی نیست می تواند در ردیف محلات جدید تهران قرار گیرد. محله شاهین تهران از نظر تنوع زبانی بی نظیر است. ساکنین این منطقه به دو زبان شیرین آذری و فارسی تکلم می کنند.
دسترسی:
بزرگراه آبشناسان که به بزرگراه ایران خودرو نیز معروف است در سمت شمال این محله و نیز بزرگراه شهید ستاری در سمت شرق و بزرگراه شهید همت در جنوب محله پونک نیز در شرق و جنت آباد در غرب این منطقه قرار گرفته است.
محدودیت ترافیکی:
محله شاهین جزو مناطقی محسوب می شود که در محدوده طرح ترافیکی قرار ندارد و به تبع آن طرح زوج و فرد نیز در این محله از تهران اجرا نمی شود.
اتوبوس و تاکسی:
ایستگاه اتوبوس ۳۵ متری گلستان، گلستان و ایستگاه اتوبوس ۲۲ بهمن واقع در بزرگراه شهید ستاری از جمله ایستگاه های در دسترس و نزدیک به محله شاهین تهران می باشند. همچنین انواع تاکسی ویژه و تاکسی بی سیم نیز در این محدوده تردد دارند.
پمپ بنزین:
پمپ بنزین آبشناسان، سردار جنگل واقع در بزرگراه همت و نیز جایگاه باغ فیض از جمله پمپ بنزین های در دسترس اهالی محله شاهین می باشند که پمپ بنزین آبشناسان به محله شاهین نزدیکتر است.
دسترسی به مترو:
ایستگاه مترو ارم سبز در فاصله حدود ۶ کیلومتری از محله شاهین از ایستگاه های متروی محله می باشد.
امکانات:
بوستان های گلستان، گل بن، بزرگمهر و نیز فضای سبز واقع در بزرگراه شهید ستاری از جمله محیط های تفریحی و زیبایی هستند که شهروندان و اهالی محله از آن ها استفاده می کنند. رستوران های معروفی نیز در این محله و یا نواحی اطراف قرار دارند که به تناسب موقعیت و درخواست مشتریان به سرویس دهی می پردازند.
نزدیکترین رستوران های موجود که می توان در صورت لزوم به آنها مراجعه کرده یا سرویس مورد نظر را دریافت نمود عبارتند از رستوران آوا، رستوران زیبا، رستوران باغ مهستان که آماده ارائه خدمات به مسافرین و شهروندان می باشند. البته انواع فست فودها و غذاخوری های دیگر نیز در این محله فعالیت دارند.
محله شاهین همچنین از وجود حسینیه هیئت متوسلین به حضرت ابوالفضل العباس و نیز مساجد ثارالله، امام حسین(ع) و مسجد حضرت مهدی (عج) بهره مند است. محله شاهین همچنین با دارا بودن ۳ مجموعه ورزشی و رشته های مختلف ورزشی به ورزشکاران و اهالی ورزش دوست این محله یاری رسانده است. از نظر وجود مراکز درمانی و بیمارستان نیز این محله از ۲ بیمارستان فوق تخصصی عرفان نیایش و امید یکی از بهترین محلات تهران از حیث خدمات پزشکی و درمانی به شمار می رود.
در محله شاهین همچنین مراکز اداری و خدمات رسانی مهمی همچون ستاد معاینه فنی خودرو نیز وجود دارد فروشگاهها و مراکز خرید یکی از مشهورترین مراکز خرید محله شاهین مجتمع تجاری گلها می باشد که همواره پذیرای مشتریان زیادی از داخل شهر و سایر شهرهای کشور می باشد. این مرکز خرید همچنین توانسته است سایر محلات اطراف را نیز پوشش دهد. البته مراکز خرید دیگری نیز در این محدوده قرار دارند که به فراخور حال مشتریان محصولات متنوعی را عرضه می نمایند. مرکز خرید علی و مرکز خرید سرای مهستان واقع در خیابان جنت آباد از آن جمله می باشند.
شهر زیبا یکی از محلات تهران است که در منطقه پنج شهرداری تهران قرار دارد. دارای آبوهوای خوب و بافت مسکونی متنوع است. به دلیل زمینهای وسیع با خیابانها و پیاده راههای عریض، از ساختوسازها در امان نبوده و شما در این محله شاهد خانههای قدیمی، برجهای مسکونی، آپارتمانهای نه چندان قدیمی، شهرکهای نوساز و شهرکهای قدیمی خواهید بود.
این محله از آن دسته محلات تهران است که دسترسیهای خوبی از طریق بزرگراهها به دیگر محلات تهران و بلعکس دارد. به ترتیب اولویت از طریق بزرگراه حکیم غرب، بزرگراه آیتالله کاشانی در قسمت انتهای غربی، بلوار جوانمردان، بزرگراه آبشناسان، محله شهران و میدان الغدیر میتوان از شهران به محلات دیگر و برعکس دسترسی داشت. بلوار آلاله، بلوار جوانمردان، خیابان شربیانی، خیابان سرو، خیابان عدالت و خیابان آیتالله کاشانی خیابانهای مهم شهر زیبا هستند و همچنین خیابانهای نیلوفر، کیهان، آلاله، سرو از جمله خیابانهایی هستند که تا چند سال دیگر جزو خیابانهای مرفه نشین با برجهای مجلل خواهند شد.
پیشینه:
تا یک دهه قبل در دهه هفتاد، شهر زیبا بافت مسکونی بسیار کم جمعیتی داشت، بیشتر زمینهای منطقه پوشیده از باغ و درختان توت بود و ساکنین تهران این محله را بهوسیله بلوار تعاون و بلوار آیتالله کاشانی میشناختند؛ اما از آنجایی که زمینهای بایر در تهران از چشم سازندهها به دور نمیماند، محله شهر زیبا هم بهسرعت در معرض ساختوساز قرار گرفت و به محلهی پرجمعیت تبدیل شد.
البته بخشهایی که تغییر زیادی نداشته هم در این محل یافت میشود مانند بازارچه شهر زیبا که باوجود ساختوسازهای آنچنانی باز هم در مرکز محله شهر زیبا قرار دارد. بخشی از محله شهر زیبا به عنوان توتستان و بخشی دیگر زمینهای غیر قابل کشت و زرع بود. بخش زمینهای غیر قابل کاشت، مربوط به روستای کن بود که در مجاورت شهر زیبا در بخش شمالی این محله قرار داشت. به این محله چاله سنگی میگفتند. شخصی به نام مهندس قطبی با همکاری یک شرک ایتالیایی این زمینها را از صاحبانش خریداری نمود و به صورت مجتمع با مجموعهی هزار واحدی ساخت. متراژ این واحدها هفتاد و هشت متر و با اسکلت بسیار قوی و ضد زلزله ساخته شده است.
بافت انسانی:
از لحاظ بافت جمعیتی، بالاترین بافت جمعیت این محله را کارمندان و فرهنگیان و همچنین ورزشکاران تشکیل میدهند و بیشتر آنها در شهرکهای خاص خودشان مانند سازمان برنامه، پلیس قضایی، سازمان آب و غیره زندگی میکنند.
دسترسی
حدود جغرافیایی محله شهر زیبا به این صورت است که از شمال به بزرگراه همت، از جنوب به خیابان آیتالله کاشانی ختم میشود و از شرق به اتوبان شهید باکری و از غرب به خیابان شهرک شهدا و خیابان شهران منتهی میشود.
اتوبوس و تاکسی:
برای استفاده از خطوط عادی اتوبوس میتوانید از خط پایانه آزادی یا پایانه صادقیه به ایستگاه شهر زیبا برسید و یا از ایستگاه شهر زیبا به دیگر محلات تهران دسترسی پیدا کنید. شهر زیبا از آن دسته محلات تهران است که در میدان اصلی دارای پایانه تاکسیرانی میباشد. این پایانه ساکنین محله شهر زیبا را به نقاط کلیدی شهر تهران مانند میدان آزادی یا فلکه دوم صادقیه و … میرساند تا بهراحتی به دیگر محلات تهران سفر کنند.
دسترسی به مترو:
شهر زیبا جزو گروهی از محلات تهران است که به ایستگاه مترو دسترسی ندارد و چنانچه مایلید از خطوط مترو استفاده کنید، باید خود را به تقاطع بزرگراه شهید باکری با بزرگراه شهید فهمیده رسانده که از آنجا به دو خط شهیدکلاهدوز- اکباتان یا خط صادقیه – گلشهر دسترسی پیدا کنید.
امکانات:
اماکن مذهبی: از اماکن مذهبی شهر زیبا میتوان به چند مسجد قدیمی مسجد الرسول (ص)، حجت ابن الحسن (ع)، مسجد صاحبالزمان (عج) و مسجدالرضا (ع) اشاره نمود که ضمن برپایی نماز، شامل برپایی مراسم به مناسبتهای مختلف، اردوهای زیارتی، کلاسهای آموزش قرآن، تفسیر قرآن، کلاسهای معرفت و دین و دیگر امور مربوط به مسائل مذهبی نیز میباشد.
مسجد نظام مافی که معماری نوین، منحصربهفرد و زیبای منارهاش باعث شده که یکی از معروفترین اماکن مذهبی شهر زیبا به حساب بیاید. شاید شهر زیبا تنها محلهای در بین محلات تهران باشد که فقط یک هیئت مذهبی دارد که در سال ۱۳۷۹ بهوسیله آقای سید جواد عسگریان تأسیسشده است و نام آن جوانان ثارالله میباشد. اماکن فرهنگی: با توجه به مقدمهای که گفته شد، این محله درصد زیادی از فرهنگیان را در خود جای داده است و به همین دلیل با توجه به وسعت محله، محیطهای فرهنگی در محله شهر زیبا بسیار بیشتر از دیگر محلات تهران دیده میشود.
از جمله این اماکن فرهنگی میتوان به فرهنگسرای معرفت در بلوار شهران، شهر کتاب در میدان علامه جعفری، سرای محلهی شهر زیبا در خیابان شربیانی، دانشگاه علمی کاربردی در خیابان نیلوفر را نام برد. مراکز بهداشتی درمانی: درمانگاه شبانهروزی که در میدان شهر زیبا واقع شده است، درمانگاه شبانهروزی حیات که در بلوار آلاله قرار دارد، بیمارستان پیامبران که از مجهزترین بیمارستانهای شهر تهران است و بیمارستان ابنسینا در بلوار آیتالله کاشانی واقعشدهاند، از بهترین مراکز درمانی شهر زیبا میباشد.
دیگر اماکن عمومی: در بلوار اصلی شهر زیبا کانکس توزیع دوچرخه و پیست دوچرخهسواری خودنمایی میکند. زمین چمن مصنوعی نیز در محله شهر زیبا وجود دارد که زیر نظر مدیریت محله مورداستفاده قرار میگیرد.
بوستانهای محله شهر زیبا تهران: بوستان جوانمردان در محله همجوار شهر زیبا قرار دارد و بسیار خوش آبوهواست. البته پارکی هم در انتهای خیابان نیلوفر و انتهای خیابان سرو قرار دارد (به گفته محلیان پارک ته سرو و ته نیلوفر) که به دلیل تاریک بودن آن در شب، معمولاً هواداران زیادی ندارد. همه بوستانهای نامبرده دارای وسایل ورزشی کامل و زمین بازی کودکان با وسایل بازی میباشد.
مراکز خرید محله شهر زیبا تهران: این محله به دلیل قدمتی که دارد، دارای مراکز خرید جالب توجه نیست. از مراکز خرید آن میتوان از بازارچه قدیمی شهر زیبا و بازار میوه و ترهبار شربیانی نام برد که مایحتاج ساکنین محله شهر زیبا را فراهم میکند. یکی از شعبات هایپر استار هم در بزرگراه شهید باکری نزدیک به شهر زیبا وجود دارد. در خیابان آیتالله کاشانی مرکز خرید اترک نیز یکی از دسترسیهای ساکنین شهر زیبا میباشد. چنانچه به دنبال مراکز خرید مجلل هستید میتوانید سری به مراکز خرید در محلات اطراف بزنید. مراکزی مانند پاساژ گلدیس، مرکز خرید تیراژه، پاساژ سمرقند، مرکز خرید کوروش و مرکز خرید بوستان.
محلهی شهران تهران یکی از محلههای خوش آبوهوای غرب تهران به حساب میآید. این آبوهوای خوش موجب شده است که بسیاری از تهرانیها این منطقه را برای سکونت خود انتخاب کنند. محله شهران دارای امکانات بینظیر، شهرسازی بسیار مدرن و خانههای بسیار شیک و لوکس است که نظر بیننده را به خود جذب میکند.
این محله با شهرسازی مدرن و خیابانهای عریض دارای جذابیت بسیاری است که رفت و آمد در این محله را برای ساکنین آن بسیار آسان کرده است. خانههای این محله بسیار لوکس و زیبا هستند که باعث شده است نمای محله بسیار زیبا و چشمنواز باشد. محلهی شهران تهران دارای ساختمانهای چندین طبقه و برج است و افرادی که علاقه زیادی به برج نشینی دارند مجذوب آن میشوند و میتوانند در این محله خانه مورد علاقه خود را بیابند. محله شهران دارای امکانات فراوانی است که ساکنین این محله میتوانند از آن استفاده کنند و زندگی در این محله با وجود این امکانات بسیار آسانتر است.
برای اینکه بتوانید با این محله و امکانات آن بیشتر آشنا شوید و محله شهران را بیشتر بشناسید این مقاله میتواند به شما اطلاعاتی در مورد این محله، موقعیت جغرافیایی آن، امکاناتی که این محله را محبوب کرده است، خانههای محله شهران، قیمت خانه در این محله برای خریدو هزینه اجاره خانه در این محله را خدمتتان ارائه دهد تا بتوانید زندگی خود و خانوادهتان را در این محله تصور کنید.
محله شهران جزو یکی از محلههای شمال غربی منطقه ۵ شهرداری تهران به حساب میآید. از همسایگان این محله پارک جنگلی کوهسار و کن در شمال، بلوار کوهسار در غرب، جنتآباد جنوبی در شرق، شهر زیبا در جنوب هستند. محله شهران در قدیم با نام آب پیک مشهور بوده است که بعدها به نام شهران تغییر پیدا کرد، محله شهران نام خود را از یکی از بزرگان در زمان یزدگرد سوم گرفته است. یکی از مهمترین ویژگیهایی که این محله دارد آبوهوای خوش آن است که علت آن نزدیکی به بوستان جنگلی کوهسار است که در دامنه رشتهکوه البرز قرار گرفته است.
محله شهران دارای بافت مدرن و خیابانهای عریض است که از دیگر محلههای غرب تهران پیروی میکند. شهرسازی محله شهران بسیار اصولی است که موجب شده ساکنین این محله از آلودگی تهران کمتر بهرهمند شوند و به راحتی بتوانند در این محله با کمترین ترافیک عبور و مرور کنند.
بزرگراه آبشناسان موجب شده است که محله شهران به دو قسمت تقسیم شود: شهران شمالی و شهران جنوبی. شهران شمالی دارای آبوهوای مناسبتری است که باعث شده تراکم جمعیت بیشتری داشته باشد. از خیابانهای مهم شهران شمالی میتوان به خیابانهای حاجآقا خیابانی، عسگری، نیروگاه و الوند اشاره کرد. در شهران جنوبی خیابانهای مهمی مانند خیابان مخابرات، کانون و برادران طوقانی وجود دارد. محلهی شهران تهران در ۵۰ سال گذشته دارای تراکم جمعیت بیشتری شده است که این امر باعث شده این محله یکی از محلههای نوپای تهران محسوب شود.
امکانات محله شهران
این محله به دلیل اینکه در مجاورت پارک جنگلی کوهسار قرار دارد و ساکنین دسترسی آسانی به این پارک دارند میتوانند به راحتی از امکانات پارک جنگلی برای تفریح خود استفاده کنند. همچنین ارتفاعاتی که در شمال محله شهران وجود دارد برای افرادی که علاقه به ورزشهای بادی مانند گلایدر دارند، بسیار مناسب است و میتوانند از باد ملایم در این ارتفاعات بهره ببرند. علاوه بر پارک جنگلی، در این محله پارکها و بوستانهایی نیز تعبیه شده است که ساکنین این محله میتوانند از آن استفاده کنند، بوستان بهار آزادی، شقایق و نغمه از این بوستانها هستند.
افرادی که ساکن این محله هستند و در طول روز میخواهند با خودروی شخصی خود به دیگر نقاط تهران سفر کنند میتوانند از بزرگراههای همت، نیایش و باکری استفاده کنند که در اطراف محله شهران قرار دارند. البته این بزرگراهها به دلیل اینکه از بزرگراههای مهم و شلوغ تهران محسوب میشوند در بیشتر اوقات دارای ترافیک سنگین هستند. ساکنینی که میخواهند از وسایل نقلیه عمومی برای رفت و آمد خود استفاده کنند نیز میتوانند از اتوبوسها و تاکسیهایی که در این محله وجود دارند، برای رسیدن به مترو ارم سبز و متروی صادقیه بهره برند.
خانوادههایی که دارای فرزند دانشآموز هستند میتوانند از مدرسه عباس حصارکی در شهران شمالی و مدرسه دخترانه بهاران استفاده کنند. در این محله همچنین فرهنگسرای معرفت و سرای محله شهران شمالی و جنوبی نیز واقع شدهاند که در آنها کلاسهای آموزشی متعددی برگزار میشود که ساکنین میتوانند از آنها استفاده کنند.
برای خرید مایحتاج روزانه ساکنین محلهی شهران، بازارهای میوه و ترهبار در خیابانهای دوم شهران و طوقانی احداث شده است که دسترسی آسان به آنها یکی از مزیتهای این محله به حساب میآید. همچنین ساکنین میتوانند از پاساژهای سامان واقع در خیابان یکم، پاساژ مهدی واقع در شهران شمالی برای دیگر خریدها و گردش نیز استفاده کنند. در خیابانهای اول و دوم شهران شمالی رستورانها و کافیشاپهای بسیار شیک و متعددی قرار دارد که برای تفریح میتوانید به آنها مراجعه کنید و از آنها لذت ببرید. از سازمانهای مهمی که در این محله قرار دارد میتوان به انبار نفت واقع در انتهای خیابان شهران، تصفیهخانه آب در فلکه اول، نیروگاه برق در شهران شمالی، آتشنشانی و مخابرات اشاره کرد. از مراکز درمانی این محله میتوان به کلینیک مهر واقع در ابتدای شهران و درمانگاه شبانهروزی صدر واقع در فلکه اول شهران اشاره کرد که پاسخگوی مشکلات ساکنین محله شهران است. همچنین این محله دارای تعداد بیشماری داروخانه شبانهروزی یا نوبتی است که میتوانید از آنها استفاده کنید.
امکانات محلهی شهران تهران موجب شده است که زندگی در این محله برای ساکنین آن بسیار آسان شود.
قیمت خانه برای خرید در این محله
محله شهران یکی از محلههایی است که در ۵۰ سال گذشته پیشرفتهای بسیاری را به خود دیده و تراکم جمعیت در این سالها افزایش چشمگیری داشته است. در این محله بیشتر خانهها به صورت مجتمعهای آپارتمانی هستند که معروفترین آنها مجتمع پزشکان، او پی جی و مجتمع کوثر هستند. مجتمع او پی جی برای تامین مسکن کارکنان شرکت نفت ساخته شده است.
در این محله بیشتر ساختمانها نوساز هستند و بیشترین سن بنا در این محله به ۱۷ سال میرسد. این امر موجب شده است که محلهی شهران تهران دارای بافت نوساز باشد. افرادی که علاقه به خانههای نوساز دارند میتوانند در این محله خانه مناسب با بودجه خود را بیابند.
در محله شهران واحدهای آپارتمانی دارای متراژهای متفاوتی هستند که میتوانید در مجتمعهای مسکونی آن خانهای با متراژ ۵۰ تا ۲۰۰ متر را بیابید. این امر موجب شده است که در آن خانوادههایی با تعداد خانوارهای متنوع به راحتی خانهای با متراژ مناسب خانواده خود را بیابند و در آن زندگی کنند.
محلهی شهران تهران به دلیل اینکه در حال رشد و افزایش تراکم است میتواند در آینده سرمایهگذاری مناسبی برای خرید خانه باشد.
محلهی شهران تهران برای سرمایهگذاری خرید مسکن بسیار مناسب است، تنوع مساحت آپارتمانها در این محله بسیار است و میتوانید خانه با متراژ مناسب خانواده خود را در آن بیابید.
محلهی شهران تهران دارای قیمت اجاره یا رهن بسیار مناسبی است بنابراین میتوانید برای زندگی در غرب تهران از واحدهای آپارتمانی این محله استفاده کنید.
محلهی شهران تهران با آبوهوای مساعد و موقعیت جغرافیایی خوبی که دارد میتواند یکی از بهترین محلههای غرب تهران به شمار آید. این محله با پیشینه کمی که دارد طرفداران بسیاری پیدا کرده است که علاقه دارند تا آخر عمر در این محله زندگی کنند. محله شهران دارای تفریحات بسیاری است که یکی از معروفترین ورزشهای بادی دنیا یعنی پاراگلایدر در آن انجام میگیرد. این محله برای افرادی که دارای خودروی شخصی هستند، بسیار مناسب است و افرادی که تمایل دارند با وسایل نقلیه عمومی سفر کنند میتوانند از تاکسیها و اتوبوسهای موجود در این محله نیز استفاده کنند.
محله شهران به دلیل اینکه دارای مجتمعهای نوساز و با سن بنای کم است، بافت شهری نوسازی دارد و افرادی که علاقه به خانههای نوساز دارند میتوانند دراین منطقه خانه خود را بیابند و در آن سکونت کنند. همچنین به دلیل اینکه این محله در حال رشد است و تراکم جمعیت در آن رو به افزایش است میتواند سرمایهگذاری مناسبی برای خرید خانه باشد زیرا در این منطقه قیمت خانه با افزایش قیمت روبرو خواهد بود.
برای اینکه بتوانید خانه مورد علاقه خود را در این محله اجاره کنید، احتیاج به مبلغ کلانی ندارید و میتوانید خانه خود را در این محله با قیمت بسیار مناسب به نسبت دیگر محلههای این محدوده پیدا کنید. در این مقاله نقاط قوت محلهی شهران تهران را به شما اطلاع دادیم و نقاط ضعف این محله را به شما یادآور شدیم. در این محله میتوانید آرامش و آبوهوای خوش را تجربه کنید و از شلوغی و آلودگی تهران در امان باشید.
دسترسی این منطقه میتواند با مشکلاتی مانند ترافیک و دور بودن از مرکز شهر همراه باشد که در مقایسه با زندگی آرام در این محله ناچیز است. در این مقاله هزینههایی که برای زندگی در محله شهران که برای خرید یا اجاره باید بپردازیم را ذکر کردیم تا بتوانید بهتر تصمیمگیری کنید. امیدواریم اطلاعاتی که در این مقاله به شما دادهایم، برای زندگی در محله شهران کارساز باشد.
شهرک پرواز در قسمت جنوبی منطقهء پنج تهران بزرگ واقع شده است. این محله از شمال غرب به بزرگراه رسالت و سازمان برنامهء شمالی راه دارد و از شمال شرق به کوی شاهین و آیت الله کاشانی منتهی می شود، از آنجایی که از جنوب به اتوبان تهران – کرج تمایل دارد می تواند دسترسی به آن آسان باشد.
پیشینه:
با توجه به منابع موثق اکثر اراضی محله پرواز به خانمی به نام “ورزی” تعلق داشته است که مباشر ایشان آقای احمدی، تفکیک و فروش این زمینها را به نمایندگی ایشان انجام دادند. خانم ورزی در قید حیات هستند اما به دلیل کهولت سن، ناشنوا شده اند. یکی از اصلی ترین خیابان های شهرک پرواز به نام ایشان “ورزی” نام گذاری شده است و یکی از خیابانهای فرعی هم به نام همسر ایشان می باشد. این خیابانها از قبل از انقلاب تا کنون تغییر نام نداشته اند. به گفتهء معتمدین محل تعاونی مسکن با خانم ورزی مشکل داشته و حتی از سمت ایشان عنوان شده که زمینها را از خانم ورزی و یا آقای احمدی مباشرشان خریداری نکرده اند و از تعاونی مسکن تحویل گرفته اند، به این ترتیب که تعاونی خود زمینها را مصادره کرده است.
بعد از انقلاب نهادهای دولتی هزار متر از زمینهای این شهرک را به برای مالک باقی گذاشته و باقی زمینها را مصادره کردند که این امر تبعات دامن گیری برای ساکنین شهرک داشت. شهرک پرواز در واقع بعد از انقلاب در راستای اختصاص مسکن به صورت مشترک به پرسنل هواپیمایی نیروی زمینی (هوانیروز) و نیروی هوایی در سال هزار و سیصد و پنجاه و هشت ساخته شد و به همین دلیل نام شهرک پرواز را به خود گرفت، ولی از سال هزار و سیصد و شصت ساخت واحدهای مسکونی به صورتی ویلایی و حیات دار و به صورت یک طبقه آغاز شد و در حدود سال هزار و سیصد و هفتاد و پنج ساخت آپارتمانها آغاز شد و واحدهای مسکونی ویلایی به آپارتمانهایی هشت واحدی با متراژهای پایین تبدیل شدند.
این آپارتمانها با مشارکت بساز بفروشها ساخته شدند و ظاهری زیبا دارند اما بایستی از مقاوم بودن ساختمانها اطمینان حاصل کرد. تغییر بافت مسکونی از ویلایی به آپارتمانی عواقبی هم به دنبال داشت، یکی از این مشکلات تامین آب آشامیدنی بود.
آب این محله قبل از انقلاب از دو منبع سرچشمه می گرفت: یکی از آنها یک چاه آب قدیمی بود که در خیابان ورزی شمالی و مابین کوچه های چهار و پنج قرار داشت که در واقع برای آبیاری باغها و درختان استفاده می شد که به صورت ساعتی به اجاره در می آمد.
منبع دیگر درواقع مربوط می شد به باغ فیض و در شرق محلهء پرواز قرار داشت و آن هم برای آبیاری درختان و باغها مورد استفاده قرار می گرفت که همچنان این منبع آب وجود دارد که از این محل عبور می کند و مقداری از آن به سمت رودخانهء قسمت بالایی اتوبان کرج سرازیر می شود. بعد از انقلاب از آنجایی که هنوز لوله کشی آب صورت نگرفته بود، آب شرب از طریق تانکرها در اختیار اهالی قرار می گرفت.
در خصوص بافت انسانی شهرک پرواز با توجه به مطالب گفته شده در بالا بایستی گفت که اکثر افراد آن را کارکنان هواپیمایی نیروی زمینی (هوانیروز) و نیروی هوایی تشکیل داده اند و از نظر اقتصادی وضعیت آنها متوسط رو به بالاست. ساکنین آن مسلمان و شیعه هستند البته عده ای از اهل سنت و زرتشتیان نیز در این مکان اقامت داشته اند. اکثر آنها به قوم خاصی نسبت داده نمی شوند که به طور قطع بتوان عنوان کرد که ترک یا کرد یا لر و … هستند. این شهرک شهید پرور پنجاه شهید به اسلام تقدیم کرده است.
جمعیت:
دو خیابانی که طول شهرک پرواز را تشکیل می دهند بلوار شقایق از غرب و اتوبان ستاری از شرق هستند، شهرک پرواز از شمال به اتوبان حکیم و از جنوب محدود به آزاد راه تهران و کرج می باشد. به طور کل تغییرات صورت گرفته در این شهرک را می توان به دو قسمت تقسیم کرد یکی از آنها تغییر بافت خانه های ویلایی به آپارتمانی و تغییر دیگر احداث بزرگراه های اطراف آن بوده است که البته تاثیر منفی بر این شهرک داشته به این ترتیب که احداث بزرگراه ستاری ارتباط آن را با فردوس قطع کرده است و از طرفی احداث بزرگراه حکیم هم ارتباط آن را با سازمان برنامهء شمالی اما نباید این موضوع را فراموش کرد که این دو بزرگراه موجب ایجاد ارتباط این شهرک با نقاط بیشتری خواهد شد.
قرار گیری بین شریانهای اصلی شهر توانسته دسترسی شهرک به نقاط مختلف شهر و البته به لطف آزاد راه تهران و کرج، حتی دسترسی به خارج از شهر را نیز آسان تر کند. علاوه بر اتوبان ستاری (واقع در شرق شهرک پرواز) و بزرگراه حکیم ( واقع در شمال شهرک پرواز) و آزاد راه تهران و کرج (واقع در جنوب شهرک پرواز)، اتوبان باکری در غرب شهرک پرواز و با فاصله این اندک از آن قرار دارد.
محدودیت ترافیکی :
خوشبختانه شهرک پرواز در موقعیتی است که هیچ محدودیتی ترافیکی و زوج و فردی را شامل نمی شود و عبور و مرور آن با وسیله نقلیه شخصی به راحتی در تمامی ساعتها و روزهای هفته امکان پذیر است.
دسترسی به اتوبوس و تاکسی :
از خطوط اتوبوس رانی موجود که می تواند به تردد کم هزینه به ساکنین شهرک کمک کند این موارد هستند: خط اتوبوس رانی پایانه هوانیروز – متروی چیتگر، خط اتوبوس رانی پایانه هوانیروز – میدان آزادی
دسترسی به مترو :
در حال حاضر نزدیکترین ایستگاه در دسترس به شهرک پرواز متروی ارم سبز می باشد که در قسمت جنوبی شهرک قرار گرفته شده و بعد از پیاده شدن می توان از طریق اتوبوسهای موجود در پایانه شقایق وارد شهرک شد.
پمپ بنزین :
از نزدیکترین جایگاه های سوخت گیری به شهرک پرواز می توان به این موارد اشاره کرد: جایگاه سوخت گیری CNG استادیوم آزادی واقع در غرب شهرک پرواز و ضلع شمال غربی تقاطع بلوار استادیوم آزادی و بزرگراه شیخ فضل الله نوری.
امکانات :
از بزرگترین و کاملترین فروشگاه جهت تامین مایحتاج روزانه نزدیک به شهرک پرواز، هایپراستار باکری می باشد که در ضلع غربی شهرک پرواز و ضلع غربی اتوبان باکری پایین تر از خیابان ارم و در خیابان هایپراستار واقع شده است. از جمله مواردی که می توان از فروشگاه هایپراستار میتوان تامین کرد شامل این دسته بندی ها می شوند: خوار و بار و مواد غذایی تازه، مواد غذایی منجمد، لبنیات، غذاهایی که در دسته بندی رژیمی و ارگانیک قرار می گیرند ،نوشیدنی ها، کالاهای آرایشی و بهداشتی، تجهیزات مرتبط با خانه و آشپزخانه و مادر و کودک مورد استفاده قرار می گیرند شامل کالاهای سلولزی و … و نوشت افزار هستند. جنب هایپراستار یک شعبهء آدیداس موجود می باشد که برای خرید کیف و کفش و لباس با برند آدیداس می توان از آنجا اقدام کرد، همچنین ال سی وا کی کی هم دارای یک شعبه در همان جا می باشد.
مجتمع تجاری بزرگ کوروش در اتوبان ستاری هم فاصله ای بسیار نزدیک با شهرک پرواز دارد. این مجتمع تجاری بزرگ علاوه بر برخورداری از واحد های تجاری فراوان جهت تهیه پوشاک و کیف و کفش و طلا و … دارای رستوران و کافی شاپ و پردیس سینمایی است که خود مکانی برای تفریح در ایام تعطیل و آخر هفته و خوش گذرانی نیز محسوب می شود.
شهرک نفت در یکی از بالاترین نقاط تهران واقع شده اما موقعیت مکانی آن طوری است که به دلیل تلاقی با شریانهای اصلی شهر امکان تردد در کلیه مناطق تهران در کمترین زمان با کمترین اتلاف وقت در اوج ساعات ترافیک امکان پذیر می باشد. شهرک نفت از جنوب متصل به خیابان آبشار است که خیابان آبشار در ادامه با بزرگراه یادگار امام تلاقی دارد، این بزرگراه از شرق با بزرگراه چمران و از جنوب با بزرگراه هاشمی رفسنجانی تلاقی دارد و از قسمت جنوبی شهرک نفت دسترسی به بزرگراه اشرفی اصفهانی میسر می باشد.
تاریخچه :
بنا کنندهء این شهرک شرکت نفت بوده است که دستور ساخت آن از سال هزار و سیصد و شصت داده شد و اتمام پروژه در سال هزار و سیصد و شصت و چهار بوده است و از همان سال به بعد کارکنان شرکت نفت در آن اقامت داشته اند.
دسترسی:
شهرک نفت واقع در شمال تهران، منطقه پنج و قسمت غربی فرحزاد و نواحی شمال شرقی شهرک کوهسار را شامل می شود. محدودهء تعریفی این شهرک از شمال خیابان یاس در نظر گرفته می شود و به سمت جنوب تا خیابان آبشار و از غرب در شهرک در راستای خیابان معین به سمت شمال و تا خیابان یاس می باشد.
شهرک نفت در نقطهء پایانی بزرگراه اشرفی اصفهانی قرار دارد که به موجب قرار گیری در قسمتهای شمالی تهران و تمایل آن به فرحزاد و طبیعت آن، دارایی آب و هوایی بسیار تمیز و دلچسب و چشم اندازی زیباست. شهرک نفت و منطقهء چهاردیواری و خیابانهای فکوری و البرز و کوهسار و اقبال پور در جوار یکدیگر قرار گرفته اند و اکثر ساکنین آنها را کارمندان و کارگران تشکیل می دهند. میانگین قیمت مسکن در این منطقه به موجب قرار گیری در منطقهء پنج تهران بزرگ، متوسط و رو به بالاست ولی به همان میزان ساختمانها با بهترین و به روز ترین امکانات ساخته شده اند و طبق آمارهای نشان داده شده اکثر ساختمان ها نوساز هستند. طبق منابع موثق در شهرک نفت سازنده های نامداری اقدام به ساخت و ساز آپارتمانهای مسکونی درجهء یک کرده اند که این امر درواقع دلیل اصلی افزایش قیمت واحدهای فروشی شهرک می باشد. همچنین طبق تحقیقات انجام گرفته ساختمان های نوساز و ارزان قیمتی هم در این شهرک به فروش می رسند که طبق گفتهء کارشناسان دلیل قیمت پایین آنها استفاده از مصالح ساختمانی بی کیفیت می باشد.
محدودیت ترافیکی :
شهرک نفت و تمامی شهرک های اطراف در محدودهء طرح ترافیک قرار نداشته و تردد در آنها در تمام روزها و ساعتهای هفته مجاز می باشد.
دسترسی به اتوبوس و تاکسی :
شهرک نفت به موجب نزدیکی با فرحزاد می تواند دسترسی راحتی داشته باشد، از جمله خطوط تاکسی رانی موجود برای رسیدن به این شهرک و یا تردد در شهر می توان به این خطوط اشاره کرد: چهارراه مینی سیتی-شهرک نفت، فرحزاد-پل مدیریت، چهاردیواری(جنوب شهرک نفت)- فرحزاد. همچنین امکان دسترسی به خط اتوبوسهای تندرو BRT ایستگاه شهید اشرفی اصفهانی در جنوب شهرک نفت وجود دارد. بنا بر شواهد موثق و طبق نقشهء مترو تهران بعد از احداث خط شش مترو تهران امکان دسترسی به ایستگاه اشرفی اصفهانی وجود دارد، این امر می تواند به تردد در مناطق مختلف شهر تهران کمک شایان ذکری داشته باشد.
دسترسی به مترو :
نزدیکترین ایستگاه مترو به شهرک نفت ایستگاه مترو میدان صنعت می باشد که در حال حاضر فعال نمی باشد و در آینده ای نه چندان دور و بعد از رفع مشکلات و ایجاد اصلاحات مورد بهره برداری قرار خواهد گرفت.
پمپ بنزین :
نزدیکترین ایستگاه سوخت گیری بنزین و گاز برای خودروهای شخصی پمپ بنزین یادگار امام می باشد که در ضلع جنوب شرقی شهرک و در بزرگراه یادگار امام قرار دارد.
امکانات:
پارک پرواز واقع در قسمت شمالی بزرگراه یادگار امام و در قسمت شرقی شهرک نفت می باشد که فاصله ای نزدیک با شهرک دارد. این پارک به دلیل قرار گیری در ارتفاع دارای منظره ای بسیار دیدنی و چشمگیر می باشد که به طور قطع محل تفریح آخر هفتهء بسیاری از اهالی محله و شهرک های اطراف می باشد. این پارک از مکانهایی به حساب می آید که در روزهای پاک تهران در آن می توانید مناظر زیبایی را شاهد باشید و از بالای آن تمام تهران در زیر پای شماست.
مجموعه فرهنگی، ورزشی و تجاری اریکه ایرانیان در بلوار فراز و قسمت جنوب شرقی شهرک نفت فاصلهء چندانی با آن ندارد. در این مجتمع دارای سالن کنسرت چند منظوره به ظرفیت هشتصد و شش نفر و البته سه سالن مجزای تئاتر می باشد. همچنین پردیس سینمایی اریکه ایرانیان با سه سالن مجهز به فن آوری های صوتی روز دنیا و گنجایش نزدیک به دویست نفر در اختیار ساکنین شمال غربی تهران است. این مجتمع دارای استخر مجزای خانم ها و آقایان و سالن بولینگ و بیلیارد، سالن بدنسازی، سالن زیبایی است. از نزدیکترین مدارس دوره ابتدایی می توان به دبستان (ابتدایی دوره اول و دوم) غیر دولتی پسرانه برهان در محدودهء خیابان فرحزادی و تقاطع یادگار امام نام برد.
سرای محلهء شرکت نفت واقع در انتهای اتوبان اشرفی اصفهانی به موجب جلب رضایت ساکنین این شهرک و رفع نیازهای فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی، رفاهی و ورزشی، اقدام به برگزاری کلاسهای فراوانی در جهت توسعه و گسترش فرهنگ و ورزش و غیره کرده است. آکادمی ورزشی مهر واقع در شهرک نفت با تجهیزات به روز و برخورداری از تکنولوژی روز در اختیار ساکنین می باشد. از جمله دوره های باشگاه عبارتند از: تکواندو، بادی فیت، یوگا پیشرفته، تای چی، زومبا، ایروبیک، اسپینینگ، باله، دفاع شخصی و TRX. مجموعه ورزشی یاس در میدان دانشگاه و در نزدیکی شهرک نفت نیز یکی از مراکز آموزش دوره های مختلف ورزشی شمال غربی تهران به حساب می آید که در اختیار ساکنین آن قرار گرفته است. مجتمع اریکهء ایرانیان واقع در بلوار فراز و نزدیکی شهرک نفت در بخش هایی از ارائهء خدمات خود اقدام به آموزش شنا، TRX و حرکات موزون کرده است.
داروخانهء امید و بیمارستان تخصصی و فوق تخصصی عرفان در بین چهار راه سرو و بلوار شهرداری قرار دارد که با ارائهء انواع خدمات درمانی از جمله اورژانس، اطفال، خون و آنکولوژی، چشم پزشکی، داخلی ریه، قلب و عروق، غدد، روانشناسی و روانپزشکی، زنان و زایمان، عفونی، فیزیوتراپی، روماتولوژی، آزمایشگاه و پاتولوژی و انواع جراحی ها اعم از عمومی، گوش ، گلو و بینی، مغز و اعصاب، جراحی کودکان و نوزادان، قلب، ستون فقرات و جراحی پلاستیک و ترمیمی و خدمات بسیار دیگر در خدمت اهالی محلات اطراف از جمله ساکنین شهرک نفت می باشد.
مجتمع تجاری، فرهنگی و ورزشی اریکهء ایرانیان مجموعه ای است متمرکز از تمامی امکاناتی که خانواده ها در ایام اوقات فراغت خود به آن نیاز دارند، علاوه بر در اختیار گذاشتن خدمات فرهنگی و ورزشی متنوع، بهترین مرکز خرید شمال غرب تهران نیز به حساب می آید که افراد زیادی را از سراسر تهران به سمت خود می کشاند، این مجتمع بزرگ در فاصله ای نزدیک به شهرک نفت و در دسترس ساکنین آن قرار دارد.
مرکز خرید میلاد نور واقع در شهرک غرب هم فاصله ای بسیار کم با شهرک نفت دارد که با عرضهء پوشاک، طلا و جواهر، لوازم خانگی، موبایل و کامپیوتر، لوازم ورزشی و حتی رستوران نیز میزبان اهالی اطراف و البته کل شهر تهران می باشد که ساکنین شهرک نفت هم می توانند در کمترین زمان ممکن به آن دسترسی داشته باشند.
مرکز خرید بوستان در پونک و اشرفی اصفهانی به راحتی در دسترس ساکنین شمال غرب تهران از جمله اهالی شهرک نفت می باشد. این مرکز خرید علاوه بر تجاری بودن و عرضه موارد مصرفی مورد نیاز مرکز شعب بانکهای مختلفی اعم از بانک ملی، ملت، تجارت، پارسیان، اقتصاد نوین، شهر و همچنین نمایندگی های بیمه اعم از ایران، دانا، سامان و ملت می باشد.
فروشگاه شهروند واقع در ضلع شمال شرق پارک فراز در فاصله ای اندک با شهرک نفت در جهت تهیه مایحتاج روزانه و هر آنچه نیاز خانوار می باشد در دسترس ساکنین آن قرار دارد. از نزدیکترین میادین میوه و تره بار به شهرک نفت را می توان میدان میوه و تره بار گلها واقع در بخش جنوبی بزرگراه آبشناسان و انتهای بلوار کمالی شرقی و بازار میوه و تره بار کاج واقع در بزرگراه هاشمی رفسنجانی و در خیابان کاج نام برد.
محله فردوس تهران در منطقه 5 شهرداری تهران قرار دارد. محله های صادقیه و ابوذر و شهرک های اکباتان و پرواز همسایه های محله فردوس هستند. خیابان های سلیمی جهرمی و گلستان از خیابان های این محله هستند.
قیمت آپارتمان محله فردوس تهران
البته این روزها قیمت در اکثر مناطق تهران بالاتر از حد معمول رفته است. با این حال قیمت خانه و آپارتمان در محله فردوس کمتر از محله های منطقه یک است.
نقشه بلوار فردوس تهران
محله فردوس از شمال به بزرگراه حکیم، از جنوب به بزرگراه شیخ فضل الله نوری، از غرب به بزرگراه باکری و از شرق به بزرگراه جناح منتهی می شود.
دسترسی
ترمینال اتوبوسرانی و ایستگاه مترو صادقیه در محله فردوس قرار دارند. بزرگراه های شیخ فضل الله نوری، شهید ستاری و اشرفی اصفهانی دسترسی مناسبی برای خودروهای این محله ایجاد کرده اند.
امکانات
بیمارستان ابن سینا اصلی ترین مرکز درمانی این محله است. پارک های کاجستان و اقاقیا فضاهای سبز این محله هستند. محله فردوس از مراکز خرید و مجتمع های تجاری نیز برخوردار است. رستوران ها و کافی شاپ های زیادی هم برای رفاه اهالی منطقه ایجاد شده اند.
محله بلوار فردوس غرب در یک نگاه
یکی از محله های قدیمی در شهر تهران محله کن می باشد. در محله کن تعداد زیادی بنای تاریخی و جاذبه طبیعی گردشگری وجود دارد که وجود همین عوامل در این محله باعث شده است کن به یکی از قطب های گردشگری در تهران تبدیل شود. با بازسازی و تعمیر آثار فرسوده موجود در محله کن می توان این ناحیه را به یکی از قطب های اصلی گردشگری در کلانشهر تهران تبدیل کرد. جالب است بدانید که قدمت این محله به حدود ۱۴۰۰ سال پیش باز می گردد.
پیشینه:
آثار باستانی بسیار زیادی از جمله کوزه های سکه طلا در این محله بیانگر قدمت زندگی انسان ها در این محل از حدود ۱۴۰۰ سال پیش است. در این محله یکی از قدیمی ترین و بزرگ ترین رودهای تهران وجود داشته است. این رود از کوه امامزاده داوود سرچشمه گرفته و به دریاچه قم می ریزد. همچنین در این محل درخت های بسیار کهن و امامزاده های مختلفی وجود دارد.
از آنجا که ساکنین محله کن هنوز بر یک سری آداب و رسوم منسوخ شده پایبند هستند و گویش مردم این ناحیه یک از گویش های باستانی است می توان این گونه نتیجه گرفت که این محله دارای تاریخ کهن می باشد در زمان های قدیم اکثر ساختمان های این محله از خشت و گل، شیروانی های فلزی و چوبی ساخته شده اند. خانه های این منطقه اغلب دو طبقه و کوچه های آن تنگ و باریک بوده است.
امروزه با توسعه شهر تهران و احداث اتوبان هایی از جمله همت، حکیم، آب شناسان و آزادراه یافت این محله نیز تغییر فراوانی کرده است و به بافت مدرن تهران شباهت بسیار زیادی پیدا کرده است. اکثر زمین ها در این محله وقفی و قولنامه ای می باشند و تنها تعداد کمی از آن ها دارای سند می باشند. پل حاج محمد علی کنی امروزه یکی از مشهورترین آثار باستانی کلانشهر تهران می باشد.
جمعیت:
با وجود اتوبانهای محاصره کننده دور محله و کوچه های باریک مملو از اتومبیل، آرامش غریبی در محله حکمفرماست.
پرجمعیت ترین بخش کن سرآسیاب است. سرآسیاب به دلیل نزدیک بودن به جاده سولقون از بیشترین نشانه های شهری در محله برخوردار است. فست فود ها، کافی نت و … بیشتر در خیابان اصلی سرآسیاب قرار دارد. کن همچنان بافت سنتی خود را حفظ کرده و روابط و تعاملات اجتماعی افراد محله همچنان باقی است. مردم کن همواره در مراسم مذهبی محله خود شرکت کرده و ساکن هر محله دیگری باشند خود را به آنجا میرسانند.
محله کن در منطقه ۵ شهرداری تهران قرار گرفته است، به طور کلی این محله در بخش شمال غربی تهران نزدیک به دامنه رشته کوه البرز واقع شده است. این محله از ایستگاه یخچال شروع شده و تا محله بالان امتداد دارد. در بخش شمالی محله کن در تهران شهران و در بخش جنوبی آن دهکده المپیک که منطقه ۲۲ تهران به حساب می آید واقع شده است.
اتوبوس و تاکسی:
تنها یک ایستگاه اتوبوس در این ناحیه وجود دارد و آن ایستگاه کن_ متروی صادقیه است که تا محله کن فاصله ی بسیار زیادی دارد. تاکسی های خطی موجود در این محله بیشتر مسئولیت حمل و نقل افراد را به دوش می کشند. نزدیک ترین ایستگاه اتوبوس در ناحیه کن کلانشهر تهران ایستگاه احمد کاشانی می باشد.
پمپ بنزین:
یکی از این پمپ بنزین ها در نزدیکی بلوار دهکده المپیک قرار دارد. دیگر پمپ بنزین ها در بلوار کوهک شهرک راه آهن و بزرگراه همت، کنارگذر کن واقع شده اند.
دسترسی به مترو:
نزدیک ترین ایستگاه مترو به محله کن ایستگاه ورزشگاه آزادی می باشد.
امکانات:
این ناحیه از تهران از نظر دارا بودن امکانات و خدمات تفریحی در حد ضعیفی قرار دارد، به طوری که هیچ ورزشگاهی برای زنان در این ناحیه وجود ندارد و کودکان نیز مجبور هستند تا در خیابان ها و کوچه های باریک این ناحیه به بازی بپردازند. همچنین افراد سالمند از آنجا که نمی توانند به پارک ها بروند در نزدیکی تکیه ها و مساجد جمع می شوند. یکی از کتابخانه های نسبتاً بزرگ عمومی نیز در این محله قرار دارد که نیازهای فرهنگی ساکنین این محل را رفع می کند. همچنین علاوه بر کتابخانه در کن مجتمع آموزشی دخترانه نسبتاً بزرگی وجود دارد که مقاطع تحصیلی پیش دبستانی تا پیش دانشگاهی را در خود جای داده است. نام این مجتمع آموزشی مهدیه می باشد. علاوه بر این مجتمع آموزشی در این ناحیه دو مدرسه پسرانه نیز وجود دارد که تنها تا مقطع پیش دانشگاهی را در خود جای می دهد. پسرها جهت ادامه تحصیلات در مقطع دبیرستان و پیش دانشگاهی باید به منطقه شهران بروند مراکز خرید و فروشگاه های ناحیه کن در تهران علاوه بر مساجد و آثار تاریخی موجود در این محله، دو مرکز خرید و فروشگاه نیز در این محله وجود دارند که ساکنین محله می توانند نیازهای خود را در آن جا تهیه کنند. هر چند لازم به ذکر است که این دو پاساژ به طور کامل پاسخگوی ساکنین محله کن نیستند. پاساژ حمید و پاساژ دی تو دی به تازگی و نزدیک به چهار سال است که در این محله احداث شده اند.
محله ی مرادآباد در شمال شرقی منطقه ی 5 شهرداری تهران قرار داشته و از شمال به کوههای البرز، از جنوب به سیمون بولیوار و محله ی المهدی، از غرب به محله ی حصارک و دیوار شرقی دانشگاه آزاد اسلامی(واحد علوم و تحقیقات) و نهایتا از شرق به محله های شهرک نفت(در شمال)، شهرک کوهسار(در جنوب) و خیابان الوند(شهیدچمران) محدود میگردد. ده کوچکی است با 65 نفر سکنه. مزرعه ی خاک لاری جزء این ده است. کتاب اسامی دهات کشور، مرادآباد را به حساب شهران برده است ولی فرهنگ جغرافیایی ایران به حساب "کن" گذارده. در جلد اول جغرافیای تاریخی شمیران نیز مرز شرقی حصارک، مرادآباد معرفی شده است. همچنین در جلد سوم کتاب تاریخ اجتماعی و فرهنگی ایران، نام مرادآباد را با 82 نفر جمعیت در سال 55، در فهرست آبادی های محدوده ی طرح 25 ساله معرفی میکند.
این معتمدین معتقدند که مرادآباد روستایی با 10 یا 15 خانوار ساکن در یک قلعه بوده است. غیر از قلعه ی رعیتی یک قلعه ی اربابی هم وجود داشت که ارباب و خانواده اش در آن زندگی می نمودند. زندگی مردم از راه دامداری و کشاورزی تأمین می شد. در روستا یک جوی آب به نام چشمه ی خونی جریان داشت که از چشم های در فرحزاد به سمت مرادآباد در جریان بود. این جوی با طی مسیری از میان دره ها، به مرادآباد میرسید و از ابتدای بهار به مدت 6 ماه از آب آن استفاده می گردید. در ادامه و در خصوص همسایه ی این محله، یعنی شهرک نفت نیز این سخن قابل بیان خواهد بود که مکان این شهرک را در گذشته تپه های "دِسیَت" مینامیدند. این تپه ها نام خود را از باغی به همین نام گرفته بودند.
در منطقه 5 شهرداری تهران قرار دارد و از نظر دسترسی به خیابان های اصلی و انواع امکانات رفاهی برای ساکنین آن، از موقعیت خوبی برخوردار است. در کوچه های باریک، دنج و پر درخت این محله، می توان خانه ای دلخواه یافت؛ از آپارتمان های کوچک و نوساز گرفته تا املاک بزرگ و لاکچری.
محله مهران در یک نگاه
محله مهران کجاست؟
محله مهران واقع در منطقه 5 تهران است و به دو بزرگراه حکیم و ستاری دسترسی دارد که از مزیت های این محله محسوب می شوند. همچنین این محله از شرق تا بلوار ابوذر و از جنوب تا بلوار آیت الله کاشانی در امتداد است. محله مهران همچنین به شهرک پرواز، محله فردوس، صادقیه، محله ابوذر و باغ فیض دسترسی دارد. این محله از نظر دسترسی به مراکز خرید و تجاری منطقه 5 از موقعیت مناسبی برخوردار است.
بافت محله مهران چگونه است؟
بافت محله مهران بیشتر مسکونی است، خیابان های آن اغلب باریک اند اما وجود تعداد زیادی بوستان و درختکاری خیابان ها، سکونتی دنج را در این محله رقم می زند. همچنین محله مهران دسترسی مناسبی به مدارس و مراکز خرید و مساجد و… دارد.
وجه تسمیه و علت نام گذاری این محله چیست؟
علت نامگذاری محله مهران مشخص نیست اما ممکن است به علت وجود خیابان مهران در این محله، به این نام خوانده می شود.
تراکم جمعیت و سطح قیمت خانه های این محله چگونه است؟
با توجه به مسکونی بودن محله و وجود تعداد زیادی مجتمع و آپارتمان های چند طبقه و همچنین برج ترنج، در محله مهرانمی توان گفت این محله چندان کم جمعیت نیست. نرخ قیمت ملک برای این محله از سطح متوسط شروع شده و تا ملک های گران افزایش می یابد؛ بطوریکه نرخ ملک محله مهران از حدود متری 15 میلیون تومان تا حدود متری 32 میلیون تومان است.
دسترسی ها و خیابان های مهم این محله کدام است؟
علاوه بر دسترسی مستقیم محله مهران به بزرگراه حکیم و ستاری، این محله به بزرگراه اشرفی اصفهانی نیز دسترسی دارد. از خیابان هایی که نزدیک به این محله قرار دارند می توان بلوار ابوذر، بلوار آیت الله کاشانی، بلوار فردوس شرقی، بلوار مرزداران، بزرگراه جلال آل احمد و… را نام برد.
معرفي مراكز آموزشي و فرهنگي مهران محله مهران تعداد زیادی مدرسه را در خود جای داده است که با توجه به وسعت نه چندان زیاد این محله و بافت مسکونی آن از مزیت های این محله محسوب می شود. از مدارس واقع در این محله می توان به مدرسه امام علی (ع)، دبستان هوشمند دخترانه هیربد، مدرسه متوسطه محمدی قهاری، مدرسه زنده یاد یحیی زاده، دبستان ستارگان زمین را نام برد.
همچنین در محله مهران خانه بازی یویو وجود دارد که یک مرکز آموزشی برای کودکان و خردسالان است که مهارت های زیادی را همراه با بازی به آنها آموزش می دهد. خانه فرهنگ میثاق، دانشکده علمی کاربردی واحد 34، آموزشگاه موسیقی عشاق و کتابخانه علامه جعفری نیز در نزدیکی محله مهران هستند.
مراکز خرید اصلی محله مهران کجاست؟
بافت مسکونی محله مهران ایجاب می کند تعداد زیادی فروشگاه و مغازه، از سوپرمارکت، تره بار و نانوایی تا مغازه های لوازم التحریر و مزون ها در این محله وجود داشته باشند. همچنین وجود فروشگا های زنجیره ای افق کوروش و مرکز خرید جانبو نیز نیاز ساکنین را برآورده می کند. همانطور که پیشتر ذکر شد، محله مهران از موقعیت محلی مناسبی در منطقه 5 شهرداری تهران برخوردار است و موقعیت مرکزی آن سبب شده است، دسترسی مناسبی به انواع مراکز خرید و مراکز تجاری واقع در سایر محلات این منطقه، داشته باشد.
معرفی تکایا، مساجد و حسینیه های شاخص محله
یکی از دغدغه های ساکنین یک محله، دسترسی آنها به مساجد است که محله مهران این نیاز ساکنین را نیز مرتفع می سازد. از مراکز مذهبی این محله می توان به مسجد رضا و حسینیه مالک اشتر اشاره کرد. همچنین ساکنین محله مهران به سایر مساجد نزدیک به این محله همچون مسجد الزهرا (س) و مسجد علی ابن ابی طالب (ع) نیز دسترسی دارند.
در این محله چند مرکز درمانی معتبر وجود دارد؟
تعداد زیادی داروخانه در محله مهران وجود دارد همچون داروخانه دکتر رحمتی، داروخانه شبانه روزی قنبرزاده، داروخانه دکتر خرسند و داروخانه هومان رحیمی که نیاز ساکنین را در دسترسی به داروخانه برطرف می کند. همچنین ساختمان پزشکانی در جنوب این محله قرار دارد. از سایر مراکز درمانی نزدیک به محله مهران می توان به بیمارستان پیامبران در بلوار ابوذر و همچنین به درمانگاه فاطمه الزهرا (س) در نزدیکی مسجد الزهرا، اشاره کرد.
محله مهران چند مرکز مهم دولتی دارد؟
از مراکز دولتی مهم محله مهران می توان به حضور ساختمان شهرداری منطقه 5 تهران اشاره کرد. همچنین این محله دفتر پیشخوان دولت و تعداد زیادی بانک از جمله بانک ملت، بانک شهر، بانک کشاورزی، بانک ملی، بانک مسکن و بانک سامان دارد. محله مهران همچنین در نزدیکی دادسرای ناحیه 5 صادقیه قرار دارد.
اماکن تفریحی و ورزشی محله مهران کجاست؟
از اماکن تفریحی و فرهنگی محله مهران، پردیس سینمایی زندگی است که ساکنین به راحتی به آن دسترسی داشته و می توانند لحظات خوشی را همراه خانواده به تماشای فیلم های سینمایی بپردازند. از سایر مراکز تفریحی نزدیک به این محله می توان به پردیس سینمایی کوروش و تالار فرهنگیان منطقه 5 اشاره کرد. تعداد زیادی بوستان در محله مهران وجود دارند همچون پارک طبیعت، پارک میلاد، پارک نیلوفر، بوستان میعاد، پارک نور و پارک پارسا که علاوه بر متساعد کردن آب و هوای محله، ساکنین می توانند اوقات خوشی را در آنها سپری کنند. برای دوستداران کافه گردی نیز تعداد زیادی کافی شاپ در این محله وجود دارند. چنانچه اهل ورزش هستید و به سلامتی خود اهمیت می دهید و وجود مراکز ورزشی در محل سکونت برای شما اهمیت دارد؛ در محله مهران تعدادی باشگاه ورزشی و استخر وجود دارد که ساکنین می توانند از آنها استفاده کنند. از مراکز ورزشی محله مهران و محله های اطراف آن که ساکنین به آنها دسترسی دارند می توان به مجموعه ورزشی قصر نشاط، مجموعه ورزشی و استخر موج خورشید و باشگاه بنیامین اشاره کرد.
مراکز خرید
هتل
پارک
سینماها
ورزشگاهها
ایستگاههای مترو
بیمارستان ها
گرمخانه کن سولقان و کوهسار و مراد آباد از محلههای منطقه ۵ است که رستورانهای مفرح و زیبا در آن قرار دارد؛ و بیمارستان پیامبران و بیمارستان صارم و بیمارستان عرفان نیایش و بیمارستان فردا و بیمارستان امید و بیمارستان ابن سینا و بیمارستان روانپزشکی آزادی و … در این منطقه قرار دارند. همچنین در این منطقه گرمخانهای برای ارائه خدمات به بیماران نیز وجود دارد، که در گذشته گرمخانهای در منطقه ۲ تهران در محلهٔ طرشت بود، اما به دلیل آنکه آسیبهایی محله را تهدید میکرد آن گرمخانه جمعآوری شده و از آن پس برای ارائه خدمات به بیماران آن گرمخانه، آنها را به گرمخانه منطقه ۵ ارجاع میدهند.
جهت سهولت در امر پاسخگویی به شما بازدیدکنندگان گرامی، با راه اندازی پشتیبانی از طریق واتساپ، پاسخگوی سوالات شما عزیزان هستیم.
جهت ارسال پیام در واتساپ اینجا کلیک کنید